Solglasögon med expertskydd - som drar blickarna till sig

En titt på några av de trendigaste nya färgerna

Sommartid är tid för solglasögon! Vi har tagit en titt bakom kulisserna för att få reda på årets trendigaste färger: SE BÄTTRE om de senaste glasögonmodet, ZEISS solskyddsglas, moderna färgskiftande glas - plus ZEISS nya och spännande färgsortiment för tonade linser.

Expertskydd för dina ögon. Med solglasögon som drar blickarna till sig.

Stora, runda former, fräcka neonfärger och tonade linser i alla tänkbara nyanser - det är några av de hetaste solglasögontrenderna sommaren 2013! Men trendigast av allt? Det är solglasögonglas med individuell toning i diskreta nyanser, utvecklade för att öka användarens synkomfort, pigga upp humöret och skapa en unik och trendig stil. ZEISS färgsortiment omfattar en rad olika alternativ alltifrån lekfulla färger som "Spicy red" och "Pretty pink" till "Black tint", för den som söker det eleganta och stilrena. "Black tint" erbjuder upp till 95 procent ljusabsorption i flera olika nivåer anpassade till de rådande trenderna. Hittar du ändå inte just den färg du vill ha i vår katalog? Inga problem! Din ZEISS-optiker kan tillverka solglasögonglas i närapå alla tänkbara nyanser. Ta med ett prov till din optiker, så kan du gå därifrån med ett par solglasögon som är helt unika och bara dina - för varför ska solglasögon bara vara funktionella när de kan vara kul också? Och kom ihåg: Om du använder glasögon kan du låta slipa dina solglasögonglas i dina styrkor - säg bara till din ZEISS-optiker.

ZEISS syntest online Hur väl ser du kontrast och färg? Här kan du kolla din syn snabbt och enkelt!

De hippaste bågarna

En av årets hetaste trender är de legendariska runda "John Lennon"-solglasögonen som gör en kraftfull comeback i år, om än i en något uppdaterad version. De finns i starka färger och med tonade glas eller spegelglas och är inte på något sätt "Yesterday". Solglasögon av cateye-modell a' la 50- och 60-talet är också i ropet igen och den perfekta accessoaren till retroklänningar och utställda kjolar som andas Grace Kellys skönhet och elegans. En annan trend är pilotglasögon av Aviator-modell, som också kommer tillbaka stort i år. Den klassiska designen passar till i princip alla klädstilar och finns för män även i lite striktare design i hightech-material som titan och kolfiber. Men den som hellre vill ha det lekfullt och längtar tillbaka till hippie-eran kommer inte heller att bli besviken: snirkliga blommönster, dekorationer och applikationer på bågar och glas: glitterstenar, miniatyrblommor, pärlor och snäckskal väcker frusna vinterhjärtan till liv.

Intelligenta solglas som går från mörka i svagt ljus, till ännu mörkare i starkare ljus.
Finns i fyra moderna färger – Brown, Grey, Pioneer och Blue.


Solglasögon med kvalitetsglas erbjuder mer än bara UV-skydd

Professionella solglasögon gör mycket mer än att bara skydda ögonen mot skadlig UV-strålning. Skräddarsydda glas med speciella funktionsfilter ökar synkomforten i starkt solljus genom att till exempel minska reflexerna eller förstärka kontrasterna. Se mer, se bättre - inte bara vid sportaktiviteter som skidåkning, cykling eller MC-körning. Med solskyddsglas från ZEISS behöver du inte blunda för kvaliteten även vid extrema ljusförhållanden: ZEISS solskyddsglas Skylet® garanterar perfekt syn även i strålande solsken och erbjuder ett 100-procentigt UV-skydd och överlägsen kontrast jämfört med konventionella solglasögon. Din ZEISS-optiker erbjuder den modell som passar bäst för det aktuella användningsområdet - till exempel Skylet® fun för disigt väder med dålig sikt, eller Skylet® sport med 90 % ljusreducering för dagar med strålande och bländande sol. Om denna variant kombineras med ett integrerat polariseringsfilter skapas en unik synkomfort. Polariserande glas minskar störande bländningar och reflexer från vatten eller metallytor och gör att användaren kan betrakta världen bekvämt och avslappnat. Din optiker berättar gärna mer om de olika alternativen som finns.

Perfekt skydd och optimal syn: innovativa färgskiftande glas från ZEISS

Är du trött på att släpa runt två par glasögon vart du än går? För den som använder glasögon och ofta går in och ut när solen är framme lönar det sig definitivt att byta till ett alternativt solskydd i form av moderna färgskiftande glasögonglas som PhotoFusion. De reagerar snabbare på växlande ljusförhållanden än tidigare generationers färgskiftande glas, och blir helt mörka i solsken men lika snabbt i princip helt klara när du går in igen. De garanterar dessutom 100 % UV-skydd vid alla toningsgrader och erbjuder exakt samma höga optiska kvalitet.

Dina solglasögon skyddar dig - men skyddar du dem?

Vi använder våra solglasögon på stranden, på semestern och när vi tränar, så de lever ett påfrestande liv. Om du vill ha kvar dina solglasögon under många år framöver rekommenderar experterna att du väljer en lämplig ytbehandling som skyddar glasen mot repor och andra skador - till exempel DuraVision® Platinum från ZEISS. Med denna form av ytbehandling blir glasögonglas av plast upp till tre gånger hårdare än tidigare generationer, extremt motståndskraftiga, smutsavvisande och dessutom icke-reflekterande. DuraVision® Platinum är ett perfekt komplement till alla typer av solglasögon.

Hur hittar jag de perfekta solglasögonen för mig?

Det finns många saker man bör tänka på när man köper solglasögon, men den allra viktigaste tumregeln är nog denna: ju ljusare hudton du har desto mer diskreta färger bör du välja på båge och glas. Alltför starka nyanser passar nämligen inte så bra mot ljus hy eftersom de får dig att se väldigt blek ut. Vi rekommenderar därför att den som har en "normalt" ljus hy väljer en båge i vitt eller i någon liknande diskret färg, eller i en svagt graderad nyans. Personer med mörkare hudtoner har fördelen att de passar i nästan alla färger. Kraftiga, lysande färger skapar en spännande kontrast till en mörk hudtyp och är därför ett utmärkt val på glasen och bågarna. Även solglasögonens form är viktig. Här är den kanske viktigaste regeln att ett smalt ansikte passar bäst i en smal båge, eller om man vill ha något mer uppseendeväckande en tjockare båge med mellanrum mot mitten, ungefär som på typiska pilotglasögon. Tänk på detta, så hittar du garanterat solglasögon i en form som bildar en harmonisk enhet med ditt ansikte istället för att ta över helt.

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig

Vill du läsa mer?

Så här tillverkas solglasögon Vilka steg ingår i tillverkningen av solglasögon? Lär dig vilken typ av material som används för att tillverka solglasögon och hur designers ger liv åt sina idéer.

Livsstil och mode 2018-jul-03

Tags: Solglasögon

Historien om när solglasögon mötte mode Varje årtionde har sin egen särpräglade stil.

Livsstil och mode 2018-jul-03

Tags: Solglasögon

Mörknar snabbt. Ljusnar snabbt. Färgskiftande glas från ZEISS Ute i solen såväl som inomhus: se bättre dygnet runt med PhotoFusion färgskiftande glas från ZEISS

Livsstil och mode 2017-nov-24

Tags: Solglasögon

Använda glasögon på sommaren 10 tips för att njuta av dina glasögon i sommar.

Livsstil och mode 2017-okt-16

Tags: Solglasögon

Liknande produkter