Dessa glasögonbågar skiljer sig från mängden

Vilka bågar är trendiga i år? Vad passar de bäst till?

Det är ingen överraskning att modemedvetna alltid ligger ett steg före andra konsumenter – inte bara när det handlar om kläder. De vet exakt vad alla som älskar glasögonbågar snart kommer att bära. Trendiga män och kvinnor vill ju bevisa att de ligger ett steg före när det handlar om de senaste trenderna. Läs mer om vilka bågar och glas som kommer att vara en vogue i år.

Den perfekta formen

En sak är säker: i år blir glasögonen stora. Boho-chica solglasögon med bågar i XL-format kommer att ligga högst på modelistorna för denna kategori. Fashionistas som älskar hippiestilen vill definitivt inte vara utan dessa bågar. Slipade glasögon och stora solglasögon av plast kommer att vara helrätt. Man kommer dock också att se allt fler eleganta modeller med mycket tunna bågar – till och med ramlösa glasögon. Stora bågar passar bäst på solglasögon eftersom den stora bågformen skyddar mot skadlig UV-strålning. Denna stil var trendig på 1970-talet – hand i hand med mindre runda glas. Glasögon av John Lennon-stil har blivit klassiska – både hornbågade glasögon och glasögon med metallbågar.

Och när vi ändå pratar om metall: det senaste från glasögonvärlden är definitivt guldiga, skimrande tunna metallbågar. Trendsättare kan välja den form som passar bäst – stora, små, runda eller till och med droppformade. Dessa ultratunna bågar är mer än bara trendiga: de kompletterar dessutom ansiktet. Självklart kräver de tunna bågarna rätt glas, men glasen får inte vara för ömtåliga. Tack vare DuraVision® Platinum Technology kan ZEISS tillverka extremt hårda glasögonglas. De har en antireflexbehandling och är extremt robusta och smutsresistenta.

Låt oss dock återgå till framtiden: de legendariska kattglasögonen är inne igen – eller är fortfarande inne – och pryder fashionistas världen över. Vintageglasögonen finns både i diskreta former och med framträdande kurvor. De är den perfekta accessoaren till en glamorös och trendig stil.

Den perfekta formen

Ett annat kultföremål är pantoglasögon. De fungerade som den intellektuella elitens varumärke på 1920-talet. 30 år senare blev de förstahandsvalet för alla som köpte glasögon. I normalfallet är glasen rundade och lite planare längst upp, och traditionellt svarta och bruna. Idag är de en perfekt accessoar för alla stilar – oavsett om du är sportig eller snarare en soffliggare.

Den perfekta formen

En annan perfekt formad detalj på glasögonglas som upplever en renässans är näsbryggan av sadeltyp. Från början var det bara män som använde modeller med dubbel näsbrygga men sedan dess har även kvinnor börjat anamma stilen. Näsbryggan av nyckelhålsform upplever också en comeback: med denna modell verkar näsan lite längre eftersom glasögonen sitter något högre än vanligt på näsan. Glasögon med dubbel näsbrygga har motsatt effekt eftersom de sitter lägre på näsan. Valet är ditt: framhäv din näsa eller trolla den lite mindre.

ZEISS syntest online Hur väl ser du kontrast och färg? Här kan du kolla din syn snabbt och enkelt!

Favoritfärger

Favoritfärger

Tack vare det stora utbudet av trendiga nyanser finns en färg för alla – alltifrån iögonfallande till återhållen, från enfärgat till mönstrat. Och nästa stora stjärnor på glasögonhimlen är bågar med både horisontella och vertikala färggradienter. Tänk på en viktig tumregel: ju mer iögonfallande dina bågar är desto diskretare bör färgen på dina kläder och glasögonglas vara.

Svart förblir en av de klassiska eleganta färgerna men de många olika nyanserna av brunt börjar komma ikapp. Välj själv: caramel, mocha eller havanna - jordnära nyanser som förskönar glasögon med eller utan styrka. De passar bäst till en klassisk eller puristisk stil. Glöm inte att även dina glasögonglas är en fantastisk möjlighet att bli lite färgstark.

Favoritfärger

Spegelbehandlingar

Spegelbehandlingar

Spegel- eller reflekterande ytbehandlingar kan förvandla dina glas på spännande sätt. Möjligheterna är obegränsade: från ett diskret skimmer till en helt speglande yta. Spegelbehandlingens intensitet beror på glasets grundfärg. Med ofärgade eller svagt färgade glas uppfattas bara ett svagt skimmer.

Nu erbjuder ZEISS ytbehandlingar i spännande färger – rött, grönt och blått ända till silver och guld. Med sådana glas väcker du definitivt uppmärksamhet! Glas med spegelbehandling fungerar bäst i metallbågar av alla former och till pantoglasögon.

ZEISS spegelfärger

Trendigt

En annan tydlig trend är längtan tillbaka till naturen. Trä, kork eller läder representerar hållbarhet och en miljövänlig livsstil. Kombinationen av rostfritt stål och plast är också populär. Här blandas färg och material: skalmarna och bryggan är gjorda av guld- eller silverfärgad metall med plastdetaljer i svart, brunt eller beige. Dessa trendiga bågar passar alla stilar, framhäver varje hudton och är ett måste för mer än bara en modesäsong.

Images: ©stock.adobe.com

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig

Vill du läsa mer?

Enkel elegans: LINDBERGs glasögonbågar och ZEISS solglasögon är en sommarhit SE BÄTTRE frågade tillverkaren av glasögonbågar LINDBERG vad det är som gör LINDBERG solglasögonen så speciella.
Det räcker inte att se livet genom bara ett par glasögon Om du är som de flesta har du förmodligen mer än ett par skor i garderoben – men har du ett extra par glasögon?

Livsstil och mode 16 okt. 2017

Tags: Hos din Optiker

Stilguide i miniformat med stort perspektiv: glasögon och mode – oslagbara tillsammans Med de här tipsen får du en helrätt look för alla tillfällen

Livsstil och mode 16 okt. 2017

Tags: Glasögonmode

Glasögonen speglar ens personlighet Att välja glasögon handlar inte bara om det tekniska – även typen spelar stor roll

Livsstil och mode 16 okt. 2017

Tags: Glasögonmode

Liknande produkter