Synhjälpmedel för precisionsarbete – som kräver mer än god syn

ZEISS precisionsluppar för alla som behöver ha ett skarpt öga för detaljer på jobbet

Luppglasögon är en idealisk produkt för tandläkare, finmekaniker och andra som utför detaljerat precisionsarbete. Endast skräddarsydda lösningar med avancerad teknik ger dessa yrkesmän och kvinnor vad de behöver varje dag – exakt och outtröttlig syn ner i minsta detalj.

Är du tandläkare, tandtekniker eller dermatolog och utför du mindre kirurgiska ingrepp? Är du finmekaniker eller elingenjör, konservator, juvelerare eller kosmetolog? Då vet du hur viktigt det är att kunna se även minimala detaljer mycket exakt och utan att överanstränga ögonen. Här är några punkter du bör tänka på när du köper ett precisionshjälpmedel och en uppdatering om den senaste tekniska utvecklingen.

Den viktigaste faktorn vid val av precisionshjälpmedel är synfältets storlek. Användaren måste kunna se hela handlingsområdet. Synfältet måste optimeras för luppglasögon eller luppar med huvudband från Carl Zeiss Vision.

ZEISS G 2.5 TTL med 2,5x förstoring plus LED-belysning och Saphiro2
ZEISS G 2.5 TTL med 2,5x förstoring plus LED-belysning och Saphiro2

Men Carl Zeiss Vision går ännu längre – synhjälpmedlet skräddarsys efter varje användares individuella behov. De innovativa luppglasögonen G 2.5 TTL har utformats som ett galileiskt system där både extraokularen och basglasögonen kan tillverkas med en ordinerad styrka. Varje G 2.5 TTL luppsystem är unikt och håller högsta ZEISS-kvalitet. Din ZEISS-optiker tar hänsyn till dina individuella centreringsdata och producerar utifrån dem skräddarsydda luppglasögon som ger mycket tydliga och kontrastrika bilder.

ZEISS luppglasögon och beskrivning från kundbroschyren.
ZEISS luppglasögon och beskrivning från kundbroschyren.

I slutändan är det viktigaste att du kan arbeta avslappnat och utan ansträngning – oavsett, eller egentligen tack vare, ditt synhjälpmedel. Med rätt förstoringsgrad och avstånd kan du arbeta i en bekväm och nästan upprätt ställning – oavsett hur kort/lång du är eller hur arbetsplatsen är utformad. ZEISS luppsystem låter dig arbeta bekvämt och med maximal detaljkänsla. Specialbågar med skalmar och huvudband ger perfekt passform på huvudet.

LED-belysningssystemet Saphiro2 är ett perfekt komplement till luppsystemen från Carl Zeiss Vision. Det ger ett stabilt, skuggfritt och tydligt ljus som påminner om dagsljus. Dessutom är systemet fjäderlätt och aldrig i vägen. Det drivs enkelt med batterier.

Checklista: Kvalitetskriterier för synhjälpmedel

  • Optimal bildkvalitet,
  • Största möjliga synfält
    >> Eftersom synfältet minskar när objekt förstoras är det viktigt att välja kvalitetsoptik med låg förstoringsgrad. Det är det enda sättet att motverka trötta ögon.
  • Antireflexbehandlat glas för maximal synlighet
  • Effektivt belysningssystem
  • Precisionshjälpmedlen anpassas efter specifika arbetsuppgifter och miljöer, och optimeras efter individuella behov. Därmed får varje användare exakt rätt förstoringsgrad för just sitt arbetsavstånd.
  • Lättanvänt, tillförlitligt och bekvämt
ZEISS syntest online Hur väl ser du kontrast och färg? Här kan du kolla din syn snabbt och enkelt!

Fler synhjälpmedel ur Carl Zeiss Visions serie för yrkesutövare

GTX luppglasögon

Föremål på nära håll ses normalt (t.ex. i 3D) med 2x eller 2,5x förstoring. GTX luppglasögon finns med fasta avstånd från 300 till 500 mm och kan korrigera både när- och översynthet. De tillpassas hos en optiker på samma sätt som vanliga glasögon.

GTX luppglasögon
GTX luppglasögon

KS luppar med huvudband

KS luppar med huvudband har ett justerbart huvudband som kan anpassas efter huvudets form och storlek – därmed blir användarkomforten optimal.

KS luppar med huvudband
KS luppar med huvudband
Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig

Relaterade artiklar

ZEISS syntest online Gör vårt syntest online för att kontrollera hur väl du ser.
För starka, för svaga eller felaktigt tillpassade: vad kan fel glasögon göra med dina ögon? Många klagomål kan härledas till trötta ögon

Förstå din syn 20 maj 2019

Tags: Hos din Optiker

Hemligheten bakom det perfekta glasögonglaset Erfarenhet, matematik och exakt kunskap om bärarens individuella behov är vad som krävs för att ta fram en skräddarsydd lösning

Förstå din syn 16 okt. 2017

Tags: Hos din Optiker

Vad innebär ett synhandikapp? Det är inte bara äldre människor som får problem med synen. I den här artikeln presenteras olika hjälpmedel som kan underlätta livet för människor som lider av ett synhandikapp

Liknande produkter