ZEISS Digital Enablement training
ZEISS FÖR OPTIKER

Gör din verksamhet synlig online.

Stärk din kompetens inom digital marknadsföring.

Digitala medier förändrar vårt beteende och påverkar även dina kunder. För att kunna hittas av potentiella kunder och hålla kontakten med befintliga blir digital synlighet allt viktigare för dig som driver en verksamhet. Den här typen av synlighet är faktiskt lika viktig som kundernas syn.

Vi hjälper dig att bli digitalt synlig och säkerställa en sömlös upplevelse för kunden.

Under våra utbildningar lär du dig hur du gör dig redo för framtiden och bygger och upprätthåller kundrelationer digitalt.

Fakta och nyckeltal som framhäver betydelsen av digitala kanaler

 • 7.9

  miljarder människor på vår planet1

 • 4.7

  miljarder användare av sociala medier2

 • 63 %

  aktiva internetanvändare3

 • 90 %

  av de aktiva internetanvändarna använder mobila enheter4

 • 81 %

  av kunderna använder nätet som informationskälla5

Om du inte är online syns du inte

Kunderna attraheras inte bara av spännande skyltfönster. Ofta börjar de med att titta på nätet efter information t.ex. öppettider eller vilka varumärken som erbjuds innan de går till själva butiken, särskilt när det gäller sällanköpsvaror.

 • Alla verktyg du behöver för att synas.

  ZEISS utbildning i digital marknadsföring fokuserar på digital kunskap på ett pragmatiskt sätt. Vi tar upp de viktigaste verktygen som du enkelt och effektivt kan integrera i dina arbetsprocesser. Kursen är specifikt utformad för att passa just dina arbetsrutiner. Vårt mål är att göra digitaliseringen så enkel och samtidigt så effektiv som möjligt för dig.

 • Marknadsföring på sociala medier

  Marknadsföring på sociala medier

  Nästan 4 miljarder människor använder sociala medier, t.ex. Facebook, Instagram eller WhatsApp. Via dessa kraftfulla verktyg kan du engagera dig i kunderna även när de inte aktivt söker efter din verksamhet. Lär dig att kommunicera med dem och nå och locka nya kunder.

 • Webbplatsoptimering

  Förbättra din webbplats så att kunder enkelt hittar dig när de använder Google för att söka efter produkter eller tjänster eller när det behöver hjälp med ett problem. Lär dig att förbättra webbplatsens design, visa engagerande innehåll och hamna högt på Googles ranking med hjälp av sökmotoroptimering (SEO).

 • Verktyg från ZEISS

  Använd ZEISS verktyg som t.ex. Min synprofil, Hitta optiker eller Mötesbokaren för att enkelt styra kunderna till just din butik. Läs hur du inkluderar dessa verktyg på din webbplats när kunderna söker efter specifika produkter eller tjänster.

 • Sökmarknadsföring

  Lär dig hur kunder i närheten enklast kan hitta dig. Se till att du finns med i lokala företagskataloger som t.ex. Google Business Profile, och framhäv din verksamhet med hjälp av Google-annonser.

 • Din optikerbutik

  Öka trafiken i din butik.

  Välkomna fler besökare som ett resultat av bättre marknadsföring i digitala kanaler.

Digital utbildning, skräddarsydd utifrån dina behov.

Översikt över fördelarna med våra utbildningar

 • Anpassad
  Skräddarsydd utifrån dina individuella behov.
 • Riktad
  Vi identifierar relevanta beröringspunkter och fokuserar på passande marknadsföringsverktyg.
 • Effektiv
  Locka fler kunder till butiken och stärk verksamheten.
 • Insiktsfull
  Förstå kunderna bättre och möt deras behov.

Oavsett om du är digital nybörjare eller expert på digital marknadsföring

Vi hjälper dig att stärka din verksamhet online så att den når sin fulla potential.

 • Digital nybörjare

  Nybörjare

  Om du är digital nybörjare identifierar vi möjligheter för dig att kontakta kunderna digitalt och visar hur du blir synlig online via de viktigaste digitala beröringspunkterna.

 • Digital expert

  Avancerad

  Om du redan är expert på det digitala området analyserar vi din närvaro och visar hur du kan bli effektivare.

Utmaningar med att inte ha en digital närvaro

Om du inte syns online kan du gå miste om potentiella kunder. Idag söker kunder efter information online. De söker efter optiker i närheten och tar reda på öppettider, jämför och söker efter information, produkter, tjänster och varumärken innan de gör sitt köp, och letar efter lösningar på problem online. Tänk dig in i kundernas situation för att bättre förstå detta förändrade beteende.

ZEISS – din samarbetspartner och digitala expert

ZEISS – din samarbetspartner

och digitala expert

Vi vill att du ligger steget före konkurrenterna. Sedan ZEISS grundades år 1846 har vi och våra kunder löpande identifierat trender inom vetenskap och samhälle på ett tidigt stadium. Inspirerade av nyfikenhet, passion och precision har vi skapat nya perspektiv som har förändrat både vårt beteende och vårt sätt att se saker. Redan från början förvandlade vi utmaningar till möjligheter, något som vi gör än idag.

Det gäller även digitaliseringen. Det innebär att vi samarbetar med dig och stöttar dig så att du kan få ut mesta möjliga av nya digitala möjligheter. Vi erbjuder dig vår kompetens som global teknisk ledare: med ZEISS kurs i digital marknadsföring ger vi dig de lösningar som passar din verksamhet och dina regionala behov bäst.

Registrera dig nu

och bli synlig online

Formulär laddas...

Informationen som anges i kontaktformuläret kommer att användas för att besvara din förfrågan till ZEISS  Vision  Care via e-post eller telefon. Klicka här för att läsa vår integritetspolicy