Grattis till dina nya glasögonglas från ZEISS!

Vi är glada att du likt vi värdesätter även glasögonglasen som sitter i dina nya, snygga bågar. Ett par glasögon blir som en bra arbetskamrat eller en bra vän som är med och hjälper dig i din vardag. Det är därför viktigt att du tar tillvara på dem och ger dem lite extra omsorg – precis som du hade gjort med en bra vän.

Fem råd till dig och dina nya glasögonglas:

  1. Använd inte tröjärmen, diskhandduken eller slipsen för att rengöra dina glas. Det hjälper i stunden, men inte i längden.
  2. Putsa dina glas med en mikrofiberduk. Tvätta inte mikrofiberdukar varmare än 40 °C och använd inte sköljmedel. Gör du det riskerar du ränder på glasen nästa gång du putsar dem.
  3. Repor kan inte torkas bort från vare sig plastglas eller mineralglas. Om du råkat få en repa på dina glas och även om den tycks vara liten, sprids ljuset genom den pyttelilla repan och irriterar ögat. Gå då tillbaka till din ZEISS-optiker.
  4. Dina glasögon behöver ett hem! Förvara dem i ett hårt fodral när du inte använder dem. Om du inte har något fodral med dig kan du lägga dem på en säker plats med glasen uppåt.
  5. Glasögon gillar inte extremt höga eller extremt låga temperaturer. Värmen som skapas i en bil en varm sommardag är ett exempel på en miljö dina glas inte gillar. Samma gäller för bastun eller värmekällorna hemma. Utsätt inte dina glasögon för mer extrema temperaturer än nödvändigt.

Lycka till och hoppas att du och dina glas blir goda vänner.

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig