ZEISS FÖR DIG SOM ÄR OPTIKER

Alla kan göra något.

Gratis glasögon till flyktingar från Ukraina

Kriget i Ukraina påverkar oss alla. Tillsammans med er vill vi hjälpa flyktingarna från krigszonen.

Gemensamt. Obyråkratisk. Snabbt.

De fruktansvärda bilderna från kriget i Ukraina är outhärdliga. Vi är alla förfärade över bilderna av familjer på flykt och svårt traumatiserade kvinnor, barn och män. Det är hundratusentals. Ofta har de varken fått med sig personliga tillhörigheter eller pengar. Dessa människor behöver vår hjälp. Globalt bidrar ZEISS ekonomiskt till biståndsarbete via organisationen ”Deutschland hilft”.

Vi vill även ta initiativet till att lösa behovet av synvård för flyktingar från Ukraina och bjuder därför in er som optiker att tillsammans med oss erbjuda dem glasögon kostnadsfritt. Försvunna eller förstörda glasögon är självklart långt ifrån det första de som har flytt från kriget tänker på. Samtidigt vet vi precis hur begränsade vi människor blir när vi inte ser bra och därför vill vi bidra med det vi kan, för att underlätta vardagen.

 

Vi tillhandahåller glasen – du står för syntest och båge

ZEISS tillhandahåller glas enligt recept, samt inslipning och montering för er som vill skicka in bågen till oss. De ZEISS-optiker som deltar i hjälpaktionen står för syntest och båge. Om ni vill delta, vänligen registrera er via vårt formulär.

Unable to load form.