Product Portfolio

Medical Solutions

Nya vårdstandarder med beprövad medicinsk teknologi

Detaljerad information hittar du på vår internationella webbplats

Vårt mål är att bidra till tekniska framsteg inom medicinsk teknologi samt att hjälpa hälso- och sjukvårdspersonal världen över att förbättra livskvaliteten för sina patienter. Följ nedan länkar till vår internationella webbplats så hittar du detaljerad produktinformation.

Med fokus på oftalmologi, oftalmisk kirurgi och visualiseringssystem inom mikrokirurgin hjälper företaget läkare och annan sjukvårdspersonal att sätta nya vårdstandarder med beprövad medicinsk teknologi och en bred kompetens baserad på innovativa lösningar. ZEISS erbjuder även visualiseringslösningar för tandvård och gynekologi. Företagets sortiment inom medicinsk teknologi åtföljs av framtidsorienterad teknik såsom intraoperativ radioterapi.

Genom vårt globala nätverk känner vi väl till våra kunders krav. Neurokirurger, öron-näsa-hals-specialister och oftalmologer världen över - både kontorsbaserade och ute på fältet - litar på ZEISS omfattande kompetens. Vi spelar en aktiv roll i arbetet med att snabbt utveckla digitaliseringen av den medicinteknologiska sektorn genom att erbjuda programvarulösningar för enkel och effektiv hantering av patientdata.

Lanseringen av spaltlampan år 1912 banade vägen för ZEISS medicinteknologiska verksamhet. Detta var den första av en rad vägvisande uppfinningar inom områdena oftalmologi, mikroskopi och radioterapi. Idag styrs ZEISS verksamhet inom medicinsk teknologi till stor del av det TecDAX-noterade företaget Carl Zeiss Meditec AG, av vilket Carl Zeiss AG äger ca 65 %.

Visa mer
Stäng

Oftalmologi och optometri

Diagnos och behandling av ögonsjukdomar, inklusive implantat och förbrukningsvaror.

Neurokirurgi

Visualiseringslösningar för kirurgi på nervsystemet.

Plastikkirurgi

Visualiseringslösningar för plastik- och rekonstruktiv kirurgi.

Ryggradskirurgi

Visualiseringslösningar för kirurgiska ingrepp i ryggraden.

ÖNH

Visualiseringslösningar för undersökning och kirurgi på öron-näsa-hals-området.

Tandvård

Kirurgiska mikroskop och luppar för bättre seende och ergonomi.

Gynekologi

Diagnosmikroskop och lösningar för digital visualisering inom gynekologin.

Onkologi

Riktad intraoperativ strålningsterapi vid cancerbehandling.