ZEISS Office Lens Portfolio

Arbetsplatsglas

Bättre syn på jobbet och fritiden

De flesta glasögonbärare ser i allt större utsträckning datorn som en naturlig del av yrkeslivet. Men den som tillbringar mycket tid varje dag framför en skärm får många gånger ont i nacken, ryggen och axlarna. Det beror ofta på att man använder fel sorts glasögon. Läsglasögon och progressiva glas är inte den bästa lösningen för personer som tillbringar en stor del av arbetsdagen framför en skärm. Här passar ett par glasögon med speciella ZEISS-glas som är utvecklade för arbetsplatsen bättre. Dessa glas erbjuder ett större synområde på nära håll och mellanavstånd, vilket ger en obehindrad vy över skärmen samtidigt som de gynnar din naturliga kroppshållning och sittposition. De kan dessutom optimeras för att passa just dina specifika krav.

Loading the player...
 • Fördelar för dig

  Fördelar för dig

  Fördelar för glasögonbärare

  En skräddarsydd kollega!

  • Tydlig, skarp syn på nära håll och mellanavstånd med stora synfält.
  • Det ger en avslappnad och naturlig syn på kontoret och vid andra arbetsuppgifter som utförs på nära håll eller på mellanavstånd.
  • Bästa lösningen för en bekväm kroppshållning och huvudposition som förhindrar smärta och trötthet i nacken, ryggen och axlarna.
  • Glasen är utvecklade för att underlätta för dig och din syn både på jobbet och på fritiden. ZEISS arbetsplatsglas kan anpassas till dina individuella synbehov på nära håll och mellanavstånd.
    
 • Arbetsplatsglas: vem passar de för?

  Hur hjälper ett par arbetsplatsglas?

  Det är avgörande att huvudets och kroppens position är bekväm

  När vi jobbar framför en dator måste våra ögon fokusera på mycket specifika avstånd på nära håll och mellanavstånd.

   

  Att använda läsglasögon vid datorarbete

  Läsglasögon är utformade för mycket korta avstånd, mindre än avståndet mellan dina ögon och en dator. Så om du använder läsglasögon när du jobbar framför en dator flyttar du automatiskt huvudet närmare skärmen. Det gör att din hållning blir obekväm och kan leda till spänningar i nacken och ryggen.


  Hur detta påverkar din kroppshållning framför datorskärmen:

  • För att se text och bilder tydligt på skärmen lutar du dig automatiskt framåt.
  • Det utsätter din nacke och din rygg för onödigt hög belastning.

  Använder du progressiva glas på jobbet?

  Personer som använder progressiva glas tittar på datorskärmen på ett helt annat sätt. Eftersom progressiva glas har olika zoner som möjliggör för dig att se på alla avstånd innebär det att du måste titta lite längre ned i glaset när du jobbar framför en skärm. Då måste du luta huvudet lite bakåt. Denna onaturliga position kan leda till smärta i nacken och axlarna.


  Hur detta påverkar din kroppshållning framför datorskärmen:

  • Du lyfter huvudet för att kunna se genom mellanzonerna i glaset.
  • Det belastar din nacke och dina ryggmuskler.

  Datorglasögon gör att du känner dig mer avslappnad

  Tydlig syn hela dagen på tre olika arbetsavstånd

  Huvudregeln är att glasögon som är noggrant anpassade till ditt sätt att arbeta gör det mer sannolikt att du sitter bekvämt och avslappnat framför skärmen. ZEISS arbetsplatsglas erbjuder ett stort synfält på nära håll. De erbjuder dessutom ett stort synfält på mellanavstånd så att du kan titta upp och prata med dina kollegor samtidigt som du jobbar framför datorn. De är optimerade för att titta på ett avstånd på mellan en halv och fyra meter. När man använder arbetsplatsglas blir kroppshållningen avslappnad eftersom man utan ansträngning kan titta genom rätt område i glaset.

   


  ZEISS vet hur viktigt individanpassat seende är. Eftersom alla utför sitt arbete och sina fritidssysslor på olika avstånd och med olika förutsättningar har ZEISS tagit fram tre olika glastyper. Med professionell tillpassning kan ZEISS arbetsplatsglas anpassas till dina specifika synkrav ända till sista lilla centimetern.

   

   

  ZEISS arbetsplatsglas:
   
  Tack vare glasens skräddarsydda design ser användarna tydligt och skarpt utifrån sina individuella behov på tre avstånd på arbetsplatsen:

  1. Läsavstånd
  2. Nära
  3. Rumsavstånd

   

   

  Hur detta påverkar din kroppshållning framför datorskärmen:

  • Huvudets och nackens positioner blir naturliga.
  • Perfekt komfort – hela dagen.

 • Teknik

  Hur ZEISS M.I.D-teknik fungerar

  Våra synbehov på jobbet skiljer sig enormt mycket åt mellan olika personer. De beror delvis på vilken typ av jobb du har. Tillbringar du till exempel en stor del av dagen med att tala med kunder och kollegor? Eller ägnar du nästan hela dagen åt att jobba framför datorn? En annan viktig sak att ta hänsyn till är avståndet mellan skärmen och dina ögon. För att möta människors individuella behov har ZEISS utvecklat en teknik kallad Maximum Intermediate Distance (M.I.D.). Tekniken ger ett tydligt och avslappnat seende skräddarsytt för varje individ, alltifrån optimerade läsglasögon till progressiva glas för inomhusbruk.

  Genom att använda tekniken för att bedöma varje användares maximala mellanavstånd (M.I.D.) har ZEISS skapat glas som kan anpassas till varje individuell användares specifika synavstånd.


  ZEISS arbetsplatsglas erbjuds för tre maximala mellanavstånd (M.I.D.):

  • Book – ett arbetsplatsglas speciellt optimerat för läsning som ger en tydlig syn från läsavstånd upp till ett fast maximalt mellanavstånd på 100 cm.
  • Near – ett arbetsplatsglas speciellt optimerat för nära håll som ger en tydlig syn från läsavstånd upp till ett fast maximalt mellanavstånd på 200 cm.
  • Room – ett progressivt glas för inomhusbruk speciellt optimerat för rumsavstånd som ger en tydlig syn från läsavstånd upp till ett fast maximalt mellanavstånd på 400 cm.

   

  ZEISS individanpassade glas för arbetsplatser erbjuder ett skräddarsytt maximalt mellanavstånd på mellan 100 och 400 cm för att möta varje individuell glasögonbärares specifika krav.

Dina individuellt tillpassade glas:
Dessa ZEISS-produkter kan vara det bästa valet för dig.

Din ytbehandling: robust, lätt att rengöra och med en utmärkt antireflexbehandling

ZEISS DuraVision® Platinum och Silver

Ytbehandlingar förvandlar plastglas till äkta mästerverk för vardagsbruk. De gör plastglasen hårdare, mer smutsresistenta och enklare att rengöra.

Upptäck vad ZEISS ytbehandlingar i premiumsegmentet kan göra för dig

Om du jobbar framför datorn hela dagarna är det hög tid att hitta en ny lösning för dina ögon.

DuraVision® BlueProtect

Idag utsätts vi för mer blått ljus än någonsin tidigare på grund av moderna ljuskällor som t.ex. LED-belysning och den strålning som olika typer av skärmar avger. Vissa tycker att det blåljus som utstrålas av belysning och skärmar känns obekvämt och gör dem trötta.

Så här fungerar DuraVision BlueProtect

Tydlig syn hela dagen, varje dag

Glasrengöring från ZEISS

Smutsiga glas är alltid irriterande. Glasen måste rengöras så skonsamt, enkelt och effektivt som möjligt. Därför erbjuder ZEISS ett brett utbud av lösningar för glasrengöring.

En snabb avtorkning eller rengöring på djupet? ZEISS har alltid en passande lösning för att rengöra dina glas

Hittar du inte rätt produkt för dig?

Använder du ofta digitala enheter?

ZEISS Digital Lenses

Vem kunde ha trott det? Det har visat sig att vi i genomsnitt tittar på vår telefon eller någon annan mobil enhet upp till 80 gånger om dagen! Att snabbt växla mellan att titta på nära håll och på långt avstånd innebär en stor utmaning för våra ögon.

Läs mer om digital ögonstress och hur rätt glas kan hjälpa dig

Letar du efter progressiva glas med unikt hög användartolerans?

ZEISS progressiva glas

Progressiva glas är äkta optiska mästerverk. De är anpassade till dig som individ och hjälper dina ögon att se på nära och långt avstånd och allt däremellan.

ZEISS erbjuder fyra kvalitetsnivåer för att garantera att du alltid hittar rätt progressivt glas.

Personlig rådgivning: hitta en ZEISS optiker nära dig

Din ZEISS-optiker berättar om alla möjligheter som erbjuds och hjälper dig gärna att ta fram dina skräddarsydda arbetsplatsglas.

Relaxed Vision Center och i.Scription återförsäljare

Dela artikeln med dina vänner