Arbetsplatsglas:

för perfekt syn på jobbet.

Nyhet!
Fullt UV-skydd även
i klara glas

Här är en kompanjon du alltid kan lita på: ZEISS arbetsplatsglas är speciellt utvecklade för dig som jobbar på kontor och framför en dator, och gör arbetsdagen lättare för dina ögon. Glasen hjälper dig att koncentrera dig och jobba utan att trötta ut ögonen.

ZEISS arbetsplatsglas.

Håll koll på allt.

De flesta märker ofta av att ögonen förändras när de blir 35 eller äldre: plötsligt är det mycket jobbigare för ögonen att sitta framför datorn och växla fokus från t.ex. tangentbordet till skärmen, eller från kalendern till telefonen. För att kunna se tydligt på olika avstånd intar man ofta en obekväm ställning, till exempel genom att luta sig framåt eller luta huvudet uppåt. Några av många möjliga konsekvenser av detta är smärtor i rygg och nacke, och torra eller rinnande ögon. ZEISS arbetsplatsglas förhindrar denna typ av ögonstress: de är skräddarsydda för dina individuella synbehov på jobbet och är till skillnad från läsglasögon eller progressiva glas optimerade för alla avstånd som krävs när man jobbar framför en dator.

Sök optiker

Hitta en ZEISS-optiker nära dig.

Arbetsplatsglas
Sök optiker

Hitta en ZEISS-optiker nära dig.

Skräddarsydda för ditt jobb och dina ögon.

Njut av ett optimalt seende – inte bara framför datorn.

Se till att du ser bekvämt på kontoret, vad du än tittar på. ZEISS arbetsplatsglas erbjuder ett brett synfält på nära håll och mellanavstånd, och är anpassade till just dina behov på jobbet ner till minsta centimeter. Glasen är optimerade för exempelvis synavståndet mellan dig och datorskärmen, avståndet till kunden eller kollegan mittemot eller det perfekta avståndet för läsning, och gör att dina ögon kan koppla av och att din kroppshållning blir bättre. De positiva effekterna märks även utanför arbetstid.

Läsglasögon

Läsglasögon

Progressiva glas

Progressiva glas

Arbetsplatsglas

Arbetsplatsglas

Huvudvärk, ryggproblem, tecken på trötthet.

Varför läsglasögon och progressiva glas inte alltid är ett effektivt alternativ.

Glasögon med vanliga läsglas eller progressiva glas är i allmänhet inte den bästa lösningen för att arbeta framför datorn eftersom de relevanta zonerna i glaset inte är optimerade för kontorsarbete. Läsglasögon erbjuder till exempel bara optimalt seende på nära håll – för kort för att arbeta framför datorn eller titta på skrivbordet. Med progressiva glas tittar användaren på skärmen genom den nedre delen av glaset och måste alltså luta huvudet uppåt för att se skärmen tydligt. Båda dessa glas innebär att kroppshållningen blir onaturlig när man sitter, vilket kan leda till muskelspänningar i rygg, axlar och nacke samt huvudvärk.

Digitalt seende. Glasögonglas för det moderna arbetslivet.

Klarar alla utmaningar. ZEISS arbetsplatsglas är försedda med vår Digital Inside® Technology, en speciellt optimerad närzon som gör att du kan fokusera snabbt och bekvämt – till exempel när du växlar mellan att titta på mobilen och datorskärmen och tillbaka igen. Glasen gör att du ser bekvämt och tydligt när du använder digitala enheter, men är också utmärkta för att läsa böcker eller tidningar. De hjälper till att förhindra huvudvärk och onaturlig kroppshållning, ger dina ögon en paus och minskar den digitala ögonstressen.

Dina synbehov på jobbet. Hur ser din arbetssituation ut?

Beroende på vilken typ av jobb du har måste dina ögon klara av väldigt varierande uppgifter. I allmänhet skiljer man mellan följande tre typer av situationer på jobbet.

Läsarbetsplats

Läsarbetsplats

För personer som framför allt läser dokument på arbetet, t.ex. arkitekter, redigerare eller revisorer. Den viktigaste faktorn för dessa personers arbetsplatsglas är ett större fokus på läsområdet med ett maximalt synavstånd på en meter. Det bredare avståndsområdet gör det mycket bekvämare för användaren att läsa, till skillnad från traditionella läsglasögon som normalt är optimerade för bara 40–50 cm.

Arbetsplats med datorskärm

Arbetsplats med datorskärm

Här växlar man framför allt mellan att titta på tangentbordet och på skärmen, t.ex. programmerare, journalister eller callcenter-medarbetare. Dessa personers arbetsplatsglas bör erbjuda ett tydligt, naturligt seende från läsavstånd ända upp till maximalt två meter, vilket är optimalt i kontorsmiljö.

En arbetsplats inomhus med mycket kundkontakt

En arbetsplats inomhus med mycket kundkontakt

Här har man ofta ögonkontakt med kunder, står upp mycket och går bort från arbetsplatsen och jobbar dessutom framför datorn, till exempel i en butik eller på en fabrik. Den optimala glasdesignen bör ge naturligt seende som sträcker sig från läsavstånd ända upp till maximalt fyra meter.

Fullt UV-skydd även i alla klara glas från ZEISS.

Solens UV-strålar finns alltid där. Även en mulen dag. UV-strålning kan vara farligt för ögonen men även för området runt ögonen. Skyddar du alltid dina ögon när du är utomhus? Från och med nu finns fullt UV-skydd i alla glasögonglas från ZEISS!

Speciella egenskaper i glasets filter filtrerar bort den skadliga UV-strålningen och skyddar dina ögon.  

Ökad synkomfort i artificiellt ljus.
Bekämpa trötta ögon och digital ögonstress.

Vare sig det är en smartphone, en LED-lampa, en skärm, en TV, en bärbar dator eller en surfplatta: moderna ljuskällor utstrålar mer blått ljus än vi någonsin tidigare har utsatts för. Blått ljus kan vara skadligt och många uppfattar det som obehagligt och stressigt för ögonen. Det påverkar dessutom vår biologiska rytm negativt. Ett speciellt blåljusfilter i glaset kan ge dig ännu bekvämare seende.

Otroligt tunna och lätta glas. Även i höga styrkor.

Följande tumregel gäller för alla glasögon: ju lättare, desto bättre. Och det gäller inte bara bågen. Högklassiga material och kvalitetskategorier gör det möjligt att tillverka ZEISS enstyrkeglas som är så tunna och lätta som möjligt – även i höga styrkor. Detta ger i sin tur optimal användarkomfort och minimal vikt.

Repor och smuts har inte en chans. Mer robusta än någonsin.

Högkvalitativa ytbehandlingar gör dina glasögonglas extremt tåliga mot repor eller statiska smutspartiklar. Fördelen: dina glas håller sig rena längre och blir mycket lättare att rengöra. Se bättre och se bättre ut – tack vare vår senaste antireflexbehandling.

5 tips för bekvämt seende med datorglasögon

Bekvämt seende på nära håll och mellanavstånd behövs inte bara när man sitter framför datorn.

1. Bekvämt seende på nära håll och mellanavstånd behövs inte bara när man sitter framför datorn. Du kan mycket väl använda dina datorglasögon varje dag: när du pysslar, syr, spelar instrument, målar, lagar mat eller städar.

Se till att du sitter bra och har tillräckligt med ljus när du jobbar länge framför datorn.

2. Se till att du sitter bra och har tillräckligt med ljus när du jobbar länge framför datorn.

Du vet att du sitter optimalt när den övre kanten på datorskärmen är i ögonhöjd eller något lägre.

3. Du vet att du sitter optimalt när den övre kanten på datorskärmen är i ögonhöjd eller något lägre. Du kan också höja eller sänka stolen för att uppnå bäst höjd.

Se till att du låter ögonen vila då och då under dagen

4. Se till att du låter ögonen vila då och då under dagen, t.ex. genom att titta ut genom fönstret och på långt håll ungefär fem minuter, utan att fokusera på något.

 Det förhindrar irriterade eller torra ögon

5. Ofta börjar man blinka oregelbundet när man gör något som stressar ögonen. Lösningen: blunda oftare än vanligt en liten stund. Det förhindrar irriterade eller torra ögon.

Liknande produkter

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig