ZEISS glasögonglas med antivirus-ytbehandling

Dödar 99,9 % av virus och bakterier.1

Den globala covid-19-pandemin har gjort oss smärtsamt medvetna om virus och konsekvenserna av dem. Vi tänker mer på virus och bakterier och hur de sprids än någonsin tidigare. I samband med denna högre medvetenhet har du kanske hört talas om begreppet "high-touch föremål"? Saker vi använder och rör vid ofta kan påverka vår allmänna hygien. Glasögon är ett exempel på ett föremål där det kan finnas virus och bakterier. Som ett svar på detta har ZEISS utvecklat en antimikrobiell ytbehandling, som kallas ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum UV, som dödar 99,9 % av virus och bakterier1.

1 ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum UV-ytbehandlingen dödar 99,9 % av virus och bakterier på glasögonglas. Källa: Testade enligt ISO 21702:2019(E) för höljebärande virus och enligt ISO 22196:2011(E) för gramnegativa och grampositiva bakterier. Bevisad effekt efter 24 timmar enligt ISO-standarder.

ZEISS glas med antivirus-ytbehandling erbjuder:


ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum is a premium anti-reflective lens coating

Bättre glasögonhygien

DuraVision® AntiVirus Platinum är en antiviral och antibakteriell ytbehandling som aktivt bekämpar och dödar 99,9 % av potentiellt skadliga virus och bakterier på glasets yta1, och på så sätt bidrar till en bättre glasögonhygien.ZEISS AntiVirus Lenses provide full UV protection up to 400 nm.

Bättre skydd

ZEISS-glas med antiviral och antibakteriell ytbehandling ger samtidigt fullt UV-skydd upp till 400 nm, även i klara glas.Eleganta. Tåliga. Lätta att rengöra.

Dessa glas erbjuder samtliga fördelar med vår bästa ytbehandling – ZEISS DuraVision Platinum. Ytbehandlingen är utvecklad för att minska bländningen och ge färre synliga blå restreflexer, något som ZEISS är kända för. Samtidigt är glasen extra reptåliga och lätta att rengöra.


Vilken teknik ligger bakom ZEISS antivirus-ytbehandling?

Vi har utvecklat en teknik som överför antimikrobiellt silver till ett antireflekterande ytbehandlingsskikt som appliceras på glasögonglasets yta. Detta skyddande lager är noga utvecklat för att ge en produkt som är säker att använda och som effektivt dödar och inaktiverar virus och bakterier1:

Silver som antimikrobiellt ämne

Att silver har läkande egenskaper har varit känt i århundraden och är väletablerat inom vetenskap och medicin. ZEISS har utvecklat en teknik för att integrera denna välbeprövade kunskap som ytterligare en egenskap i vår förstklassiga antireflexbehandling, så att virus och bakterier som hamnar på glasets yta dödas.

Vakuumdeposition och materialvetenskap

Huvudvärk, suddig syn, torra eller svidande ögon är vanliga symptom på digital ögonstress (DES) som kan orsakas av långvarig användning av digitala enheter. Surfplattor, smartphones och datorer sänder ut en oproportionellt hög andel blått ljus, vilket kan leda till att ljuset sprids i ögat och orsaka longitudinella aberrationer.

Denna produkt har testats i enlighet med gällande ISO-standarder för antivirala eller antibakteriella tester vid externa laboratorier och institut i Kina, Tyskland och Kanada med gott resultat.

Visste du?

Bakterier och virus finns på föremål som vi ofta rör vid, bland annat glasögon. Dina glas kan lätt kontamineras både via direkt kontakt och via droppar som sprids.

Flera dagar eller längre än så

kan vissa virus överleva på ytor.2

72 timmar

kan viruset som orsakar covid-19 överleva och vara smittsamt på plast.3

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig