Progressiva glas är riktiga allkonstnärer:

som gör att du äntligen kan se bra igen, oavsett avståndet.

Nyhet! Fullt UV-skydd även i klara glas

ZEISS progressiva glas erbjuder ett optimalt stöd för bra seende på nära håll och på avstånd. De är skräddarsydda och perfekt anpassade till dig som användare, vilket ger en högre användartolerans, snabbare tillvänjning och tydlig syn i alla lägen.

ZEISS progressiva glas:

individuella och unika – precis som du.

Vårt breda urval av progressiva glas gör att din optiker kan tillverka ett par progressiva glasögon som är helt optimerade för just dina synbehov och dessutom är av oöverträffat hög kvalitet. Avancerad datorteknik används för att mäta synförmågan och passa in glasen i bågen. Avståndsområdena på nära håll, mellanavstånd och långt håll förenas i ett glas med jämna övergångar. Glasen är skräddarsydda för just din ansiktsform, din livsstil, ditt jobb och dina synvanor. Individuella och unika – precis som du.

Sök optiker

Hitta en ZEISS-optiker
nära dig.

Unikt hög användartolerans, tillvänjning på nolltid. För ett optimalt seende.

Ett stort antal faktorer, många olika tekniker och omfattande användardata sammanförs vid tillverkningen av ZEISS progressiva glas och gör tillvänjningstid kortare än någonsin tidigare. Vare sig du har använt progressiva glas tidigare eller provar dem för första gången: ett par progressiva glasögon skräddarsydda för just dig är det bästa valet för ett perfekt och naturligt seende.

Så här vänjer du dig snabbare vid dina progressiva glas

Klar, perfekt syn – vart du än tittar.

En glasdesign lika komplex som bekväm: Med ZEISS progressiva glas ser du direkt klart när du än växlar fokus. Övergången är så jämn den kan bli vilket en gång för alla förpassar suddiga områden i övergångszonen till det förgångna.

Standard Progressiva glas

Individuell Progressiva glas

Standard Progressiva glas Individuell Progressiva glas

Se digitalt. Progressiva glas för den moderna världen.

Idag använder vi hela tiden våra mobiler eller surfplattor, men faktum är att dessa digitala enheter är en stor utmaning för våra ögon. ZEISS progressiva glas tar hänsyn till vår förändrade vardag och gör det möjligt för oss att snabbt och bekvämt växla fokus tack vare en optimerad närzon – vad du än tittar på. Glasen är inte bara perfekta för digitala enheter utan fungerar lika bra för att läsa böcker och tidningar och hjälper dig att undvika obekväma kroppsställningar.

Finns för alla bågar. Din stil, ditt val.

Funderar du på att köpa nya, trendiga bågar? Låt dig inspireras av det stora utbud som finns. Även i glasögonbågar med ovanlig form (t.ex. pilotglasögon) kan din optiker tillpassa de nya progressiva glasen så att de passar dina synvanor utan någon tillvänjningsperiod.

Ultratunna och superlätta. Lägre vikt, högre komfort.

Oavsett om de är tillverkade av plast eller mineralglas: avancerade tillverkningsmetoder gör det möjligt att ta fram otroligt tunna och lätta glas, även med höga styrkor och för speciella synfel. Du märker nästan inte att du har dessa lättviktsmästare på dig.

Fullt UV-skydd även i alla klara glas från ZEISS.

Solens UV-strålar finns alltid där. Även en mulen dag. UV-strålning kan vara farligt för ögonen men även för området runt ögonen. Skyddar du alltid dina ögon när du är utomhus? Från och med nu finns fullt UV-skydd i alla glasögonglas från ZEISS!

Speciella egenskaper i glasets filter filtrerar bort den skadliga UV-strålningen och skyddar dina ögon.

Repor och smuts har inte en chans. Mer robusta än någonsin.

Högkvalitativa ytbehandlingar gör glasen extremt tåliga mot repor och smuts. Fördelen: dina glas håller sig rena längre och blir mycket lättare att rengöra. Se bättre, se bättre ut – tack vare vår senaste antireflexbehandling.

Ökad synkomfort i artificiellt ljus. Bekämpa trötta ögon och digital ögonstress.

Vare sig det är en smartphone, en LED-lampa, en skärm, en TV, en bärbar dator eller en surfplatta: moderna ljuskällor utstrålar mer blått ljus än vi någonsin tidigare har utsatts för. Många människor stressas av det och tycker att det är obehagligt eftersom det påverkar vår biologiska rytm negativt och till och med kan vara skadligt för ögonen. Ett blåljusfilter i glaset kan ge dig ännu bekvämare seende.

Progressiva glas och solskydd – i ett och samma glas. Och i rekordhastighet.

Ett par glasögon för alla situationer: dessa färgskiftande glas fungerar även som solglasögon. De mörknar på några få sekunder och blir klara igen efter några minuter. Och självklart erbjuder de 100 % UV-skydd.

Glas med solskydd och med progressiv glasdesign. Det perfekta teamet på sommaren.

Alla glasögon kan förvandlas till ett par solglasögon som erbjuder ett optimalt seende och perfekt UV-skydd i ett och samma glas. Självklart ger glasen dig allt annat du förväntar dig: förbättrad kontrastuppfattning, mindre bländning och antireflexbehandling. Det är skönt att slippa kompromissa.

5 tips för progressiva glas

Om du redan har börjat få problem med synen bör du kontakta en optiker omgående.

1. Om du redan har börjat få problem med synen bör du kontakta en optiker omgående. Ju tidigare du börjar använda progressiva glas desto enklare blir omställningen.

 

 

5 tips för progressiva glas

personlig rådgivning om progressiva glas och bågar

2. A och O hos optikern: personlig rådgivning om progressiva glas och bågar, noggranna tester och sedan perfekt tillpassade glas.

 

 

5 tips för progressiva glas

Låt dina ögon vänja sig vid dina nya progressiva glas direkt.

3. Låt dina ögon vänja sig vid dina nya progressiva glas direkt. Det innebär: använd dem hela tiden – och ha tålamod!

Dina ögon och din syn kommer att anpassa sig nästan på nolltid. Om du fortfarande har problem efter 14 dagar bör du dock kontakta din optiker igen. Om du inte ser tydligt när du tittar rakt fram, eller om det är suddigt i kanterna när du tittar på långt håll, kan det bero på att dina glasögon är för högt centrerade. Men om du måste titta neråt för att kunna se saker tydligt på nära håll kan dina glasögon vara för lågt centrerade framför ögonen. Oavsett kan din optiker hjälpa dig, ofta räcker det med ett kort besök för att lösa problemet.

5 tips för progressiva glas

Människor som använder progressiva glas

4. Människor som använder progressiva glas för första gången upplever ofta att synen på långt håll blir bäst med de nya glasögonen.

Tänk på att bara titta neråt med ögonen när du läser – böj inte ner hela huvudet. När du går bör du titta rakt fram och inte på marken. När du går uppför trappor bör du luta huvudet så att du tittar genom det övre området av glasen, alltså genom den del av glaset som är anpassad för långt avstånd – då ser du trappan tydligt.

5 tips för progressiva glas

5. Även om dina progressiva glas bara är lite felcentrerade bör du låta din optiker justera dem omgående. Glasen sitter bara rätt i förhållande till dina ögon när de sitter precis som din optiker har justerat dem.

 

 

För professionell rengöring och skonsam glasskötsel. Praktiska finesser.

Effektivt skydd: skonsam skötsel för glas och ytbehandling. Dessa lösningar finns i form av rengöringsspray eller rengöringsdukar och passar även utmärkt för att rengöra datorskärmar, smartphones eller surfplattor.  

Fakta

Progressiva glas optimerade för bilkörning minskar risken för olyckor och förbättrar samtidigt synkomforten genom att göra det lättare att fokusera när du växlar mellan att titta på t.ex. vägen framför och instrumentbrädan. Ett par progressiva glasögon kan också skräddarsys för att passa just de krav som dina ögon ställs inför på jobbet och på så sätt förvandla dina reservglasögon till din favoritkollega.

Läs mer om DriveSafe Lenses

Personlig rådgivning: hitta en ZEISS-optiker nära dig

Glasögon tjänar ett enkelt syfte: att hjälpa användaren att se så bra som möjligt. I praktiken är detta dock en teknisk utmaning som kräver både stor kunskap och en optiker som tar sig tillräckligt med tid för sina patienter. Endast omfattande kompetens och noggrann konsultation säkerställer att du får en skräddarsydd lösning som du blir nöjd med under många år framöver. Hitta en optiker nära dig...

Hitta en ZEISS-optiker nära dig.