Glasögonglas för bilkörning.

Nå ditt mål säkert
och utan stress.

Nyhet! Fullt UV-skydd även i klara glas

För utmärkt användarkomfort och ökad säkerhet på vägen. ZEISS DriveSafe Lenses är glas speciellt optimerade för bilkörning. Glasen hjälper dig att se bättre i mörker eller i besvärliga väderförhållanden, skyddar dina ögon mot bländning och gör det lättare för dig att växla fokus – snabbt och ofta. En optimal extra säkerhetsfunktion i dina vanliga glasögon.

ZEISS DriveSafe –

ett par vardagsglasögon för bilkörning

Att kunna se bra är en förutsättning för att köra säkert eftersom våra ögon går på full gas på vägen: de växlar hela tiden mellan att titta på vägen, GPS:en och i backspeglarna. Dåligt väder eller ogynnsamt ljus gör att det ofta är svårt att se ordentligt. ZEISS DriveSafe Lenses – som enstyrkeglas eller progressiva glas – minimerar stressen för dina ögon vid bilkörning och gör att du ser bättre, så att du kan komma fram till ditt mål säkert och utan stress.

Sök optiker

Hitta en ZEISS-optiker
nära dig.

Minskar bländningen. Hjälper dig att bedöma avståndet bättre.

Ogynnsamt väder, dåligt ljus, irriterande bländning (t.ex. från mötande fordon, gatubelysning eller reflexer från våta vägbanor) samt att ofta och snabbt växla fokus utgör ofta potentiella utmaningar för många bilförare. ZEISS DriveSafe Lenses är designade för att passa bilförares speciella synbehov.

Glasen hjälper dig:

  • att bedöma avstånd och trafiksituationer snabbare
  • förbättrar mörkerseendet
  • minskar störningen från reflekterande ljus
  • säkerställer att du snabbt och enkelt kan växla fokus till omgivningen runt bilen.

Se bättre på dagen, i skymning/gryning och i mörker.

Våra pupiller ändrar storlek under dagen: ju kraftigare omgivningsljus desto mindre är pupillerna och vice versa. Traditionella glasögonglas tar inte hänsyn till detta i sin utformning. DriveSafe Lenses från ZEISS skiljer sig från mängden genom att den optimerade glasdesignen tar hänsyn till användarens större pupilldiameter vid körning i dåliga ljusförhållanden. Glaset förstärker dessutom kontrasten, förbättrar seendet i dåligt väder och minskar risken för förvrängningar i glasets kanter – framför allt när det gäller progressiva glas.

Resultatet är att du ser bättre och kan bedöma avstånd lättare i stressiga trafiksituationer, t.ex. vid körning i mörker eller i regn, dimma och snö.

Upplev ett integrerat professionellt skydd. Förhindra störande bländning eller repor.

ZEISS DriveSafe Lenses är försedda med en speciell högklassig antireflexbehandling. Denna behandling minskar den subjektivt uppfattade bländningen* – t.ex. från mötande fordon med LED- eller xenonstrålkastare – och skyddar effektivt dina glas mot repor och smutspartiklar som fastnar på glaset.

En bekvämare körupplevelse med progressiva glas.

ZEISS DriveSafe för extra bekvämlighet.

ZEISS DriveSafe erbjuds även som progressiva glas. De speciellt optimerade zonerna för nära håll, mellanavstånd och övergång gör det bekvämt att växla fokus, minskar de horisontella ögonrörelserna och möjliggör ett avsevärt bättre dynamiskt seende för användaren.

En bekvämare körupplevelse med progressiva glas.

ZEISS DriveSafe för extra bekvämlighet.

ZEISS DriveSafe erbjuds även som progressiva glas. De speciellt optimerade zonerna för nära håll, mellanavstånd och övergång gör det bekvämt att växla fokus, minskar de horisontella ögonrörelserna och möjliggör ett avsevärt bättre dynamiskt seende för användaren.

Fullt UV-skydd även i alla klara glas från ZEISS.

Solens UV-strålar finns alltid där. Även en mulen dag. UV-strålning kan vara farligt för ögonen men även för området runt ögonen. Skyddar du alltid dina ögon när du är utomhus? Från och med nu finns fullt UV-skydd i alla glasögonglas från ZEISS!

Speciella egenskaper i glasets filter filtrerar bort den skadliga UV-strålningen och skyddar dina ögon.

Passar för bilkörning och vardagsanvändning. Dina nya vardagsglasögon.

ZEISS DriveSafe Lenses är perfekta i dina vardagsglasögon: de har ett stort och brett synområde på långt håll, ett optimerat synområde på medellångt avstånd och en närzon som lämpar sig för att både läsa och arbeta. Denna allroundlösning gör bilkörningen mer bekväm och uppfyller samtidigt kraven för den dagliga användningen.

Mindre irriterande bländning, bättre kontrast. ZEISS DriveSafe solglasögon med polarisationsfilter.

Med ZEISS DriveSafe Lenses får du ett professionellt solskydd som dessutom erbjuds i färgskiftande version och med polarisationsfilter. Den speciella ytbehandlingen förbättrar kontrastuppfattningen och minskar samtidigt irriterande bländning till följd av kraftigt solljus eller från reflekterande ytor. När du ser unikt klart och extremt bekvämt behöver du bara luta dig tillbaka och njuta av körningen.

ZEISS DriveSafe solglasögon med polarisationsfilter.

ZEISS DriveSafe. Bra seende och solskydd – i ett och samma glas. Och i rekordhastighet.

Ett par glasögon för alla situationer: dessa färgskiftande glas fungerar även som solglasögon. De mörknar på några få sekunder och blir klara igen efter några minuter. Och självklart erbjuder de 100 % UV-skydd.

Repor och smuts har inte en chans. Mer robusta än någonsin.

Högkvalitativa ytbehandlingar gör dina glasögonglas extremt tåliga mot repor eller statiska smutspartiklar. Fördelen: dina glas håller sig rena längre och blir mycket lättare att rengöra. Se bättre, se bättre ut – tack vare vår senaste antireflexbehandling.

5 tips för bättre seende vid bilkörning

1. Dålig syn utgör en av de allvarligaste säkerhetsriskerna när man kör bil. Bilförare bör göra en synundersökning hos en legitimerad optiker regelbundet.

 

5 tips för bättre seende vid bilkörning

2. Se till att du diskuterar dina personliga synbehov med din optiker. Kör du mycket bil? Har du problem att köra i mörker eller i gryning/skymning? Prata med din optiker så får du hjälp.

 

 

5 tips för bättre seende vid bilkörning

3. När du köper ett par solglasögon är det viktigt att du också får ett optimalt synhjälpmedel. Solglas med polarisationsfilter kan till exempel minska irriterande bländning orsakad av ljus och reflexer.

 

5 tips för bättre seende vid bilkörning

4. Glas – framför allt ytbehandlingar – klarar inte extremt höga eller låga temperaturer. Så lämna inte dina glasögon i bilen. Dina glasögon kommer att tacka dig.

 

5 tips för bättre seende vid bilkörning

5. Här kommer ett tips för att välja glas för bilkörning: se till att glasen inte är för smala. På så sätt kan varje öga titta genom ett större synfält. En bred båge och smala skalmar säkerställer att förarens synfält begränsas så lite som möjligt. Glöm inte dina kupade bågar när du kör öppet i en cabriolet, särskilt när det gäller solglasögon, eftersom de dessutom erbjuder ett optimalt skydd mot vind.

För professionell rengöring och skonsam glasskötsel. Praktiska finesser.

Effektivt skydd: skonsam skötsel som inte skadar glasets ytbehandling. Dessa lösningar finns i form av rengöringsspray eller rengöringsdukar och passar även utmärkt för att rengöra datorskärmar, smartphones eller surfplattor.  

Fakta

Personlig rådgivning. Hitta en ZEISS-optiker nära dig

Glasögon tjänar ett enkelt syfte: att hjälpa användaren att se så bra som möjligt. I praktiken är detta dock en teknisk utmaning som kräver både stor kunskap och en optiker som tar sig tillräckligt med tid för sina patienter. Endast optimal kompetens och noggrann konsultation säkerställer att du får en skräddarsydd lösning som du blir nöjd med under många år framöver. Hitta en optiker nära dig...

Hitta en ZEISS-optiker nära dig.

* 64 % av användarna upplevde minskad bländning jämfört med andra premiumytbehandlingar från ZEISS.
Resultaten varierar:
64 % upplevde mindre bländning*
64 % upplevde reducerad bländning*
Internt användartest (ZEISS, Tyskland år 2014) med 52 testpersoner; samt externa användartest med optiker och 60 kunder (Spanien, 2014).