ZEISS kvalitetsmärke

Visste du att …

… ZEISS-optik var avgörande när Pluto upptäcktes? Introduktionen av ZEISS blinkkomparator var central för detta. … ZEISS-optik kan mäta det mänskliga ögat med en precision på en hundradels dioptri? i.Scription® i ett nötskal! … vulkaner kan spruta ut glas? År 2011 avslöjade ett ZEISS-elektronmikroskop små vulkaniska glaspartiklar i askpartiklar. ... ZEISS är stamkund hos patentverket? Vi registrerar ungefär 400 uppfinningar per år hos patentverket! ... två människor världen över bestämmer sig för att använda ZEISS precisionsglas varje sekund? … ZEISS-optik bidrog till att skapa din bil? Biltillverkare världen över använder vår teknik för mätningar och analyser. … ZEISS lanserade världens första planetarium? Året var 1923 och platsen ett tak på en ZEISS-fabrik i Tyskland. Idag besöker mer än 80 miljoner människor per år ett planetarium med ZEISS-optik någonstans i världen.

Från ZEISS

Med ZEISS kan du och dina kunder förlita er på mer än 160 års erfarenhet och ledande innovation på olika optikområden. Det är därför som astronauter, Google Earth, Nobelpristagare och Hollywood-regissörer sätter sin tillit till ZEISS-optik. Och sedan 1912 har denna expertis stått att finna i alla precisionsglas som vi tillverkar. Det var det året som vi tog ett jättekliv. För första gången omsatte vi vår långa erfarenhet av optik till glasögonglas. Sedan dess har bättre seende varit vårt mål.

ZEISS garanterar absolut precision i varje tillverkat glas med den ingraverade symbolen "Z". Och självklart stör inte den diskreta graveringen kundens synfält på något sätt.