ZEISS kvalitet

Kriterier som gör ZEISS kvalitet så speciell

För oss på Carl Zeiss Vision innebär kvalitetshantering mer än perfekt tillverkning av receptslipade glasögonglas. Kvaliteten på våra ZEISS-produkter och tjänster garanteras inte bara av kvalitetshanteringssystemet. Alla våra anställda är skyldiga att varje dag leverera högsta ZEISS-kvalitet.


Bara på så sätt kan Carl Zeiss Vision tillhandahålla produkter och tjänster som överträffar kundernas höga krav. Det är ett löfte som vi håller varje dag och som får stöd av en kontinuerlig utvecklingsprocess.

ZEISS garanticertifikat bekräftar för kunderna att de har köpt en produkt av hög kvalitet. Det innehåller exempelvis de 7 kriterier som är utmärkande egenskaper för ZEISS kvalitet:

  1. Alla Carl Zeiss Visions huvudsakliga produktionsanläggningar är certifierade enligt ISO 9001:2008. Dessutom uppfyller ZEISS europeiska standarder, vilket anges med CE-märkningen på alla glasögonglasförpackningar.
  2. ZEISS interna testspecifikationer överträffar villkoren i de relevanta standarderna.
  3. ZEISS kan också leverera glas med mycket höga eller ovanliga styrkor. Dessutom finns de många olika ytbehandlingarna även tillgängliga för dessa styrkor.
  4. Dina kunder kan vara säkra på att glas från ZEISS kommer att fortsätta att finnas tillgängliga, vilket garanterar att de även i framtiden kommer att ha tillgång till glas som är perfekt anpassade till deras seende.
  5. ZEISS garanterar att glas från ZEISS tillpassas endast av utvalda optiker.
  6. ZEISS kvalitetslöfte gäller inte bara för glas. För att garantera enhetlig kvalitet erbjuder ZEISS inte bara glasögonglas utan även ZEISS-produkter och -tjänster för rådgivningsprocessen.
  7. ZEISS garanterar att glasögonglasens optiska kvalitet är baserad på vår 100-åriga erfarenhet som ledande inom precisionsoptik. Som ett bevis på ZEISS överlägsna kvalitet är alla glas märkta med "Z".