Bättre syn i alla ljus

Färgskiftande glas är ett perfekt alternativ för alla som vill slippa växla mellan glasögon och solglasögon

Under soliga, eller för den delen regniga, sommardagar utsätts vi för UV-strålar. Många människor är inte medvetna om att exponeringen inte bara skadar huden utan även ögonen. Färgskiftande glas skyddar till 100 %

Färgskiftande glas är ett perfekt alternativ för alla som vill slippa växla mellan glasögon och solglasögon

UV-A- och UV-B-strålar angriper inte bara huden utan också våra synorgan.

De flesta gör det spontant – när solen kommer fram smörjer de in huden med solkräm för att skydda sig. Många glömmer däremot att skydda ögonen. UV-A- och UV-B-strålar angriper inte bara huden utan också våra synorgan.

Nya forskningsstudier bekräftar att ögon som under längre tid utsätts för farlig strålning riskerar att drabbas av synfel och sjukdomar som grå starr och makuladegeneration (synnedsättning i gula fläcken pga. att näthinnecellerna dör). Även ögon kan bli solbrända och man talar då om ”snöblindhet”. Så hur tar vi bäst hand om våra ögon? Rätt glas är det enda sättet att skydda vårt viktigaste sinnesorgan.

Färgskiftande glas ger optimal synkomfort i alla ljusförhållanden.

Självklart finns det även kvalitetsskillnader mellan färgskiftande glas. De såkallade fototropiska glasen finns också ZEISS-kvalitet. PhotoFusion. De har en ljuskänslig ytbehandling och ger ögonen bästa möjliga skydd. Tack vare patenterade ljuskänsliga färgmolekyler är den utmärkande egenskapen hos de färgskiftande glasen PhotoFusion att de snabbt mörknar och ljusnar.

Så snart UV-strålar träffar specialglasen aktiveras de och mörknar. När solljusets intensitet avtar klarnar glasen.

En av de egenskaper som gör PhotoFusion-glas unika är att toningen anpassas efter ljusstyrkan så att en lagom mängd ljus når ögonen. Beroende på dina individuella behov kan du välja färger i bruna eller grå nyanser. Den bästa nyheten! Färgskiftande specialglas stänger alltid ute 100 % av de skadliga UV-A- och UV-B-strålarna, oavsett om de är klara eller mörka. Färgen skiftar dessutom så snabbt att de flesta inte ens märker förändringen.

Upptäck de färgskiftande glasen PhotoFusion

Fler goda nyheter – PhotoFusion glasögonglas passar nästa alla glasögonbågar och finns vanligtvis med alla typer av glas, behandlingar och tekniker från ZEISS. Därmed spelar det ingen roll om du väljer enkelslipade glas, progressiva glas eller speciella plastglas (även för tunna och lätta glas) – de passande färgskiftande glasen finns till alla.  Fråga bara din optiker.