Robustare. Smutsavvisande. Enkla att rengöra. Med de nya innovativa behandlingarna från ZEISS blir det möjligt.

ZEISS hårdaste glasögonglas någonsin tack vare den nya DuraVisionTM Platinum-teknologin

Bra behandlingar för glasögon är ett konstant problem bland glasögonbärare. Det är behandlingarnas kvalitet som gör skillnaden: Hur robust är behandlingen? Hur länge håller den? DuraVisionTM Platinum-teknologin från Carl Zeiss Vision tillhandahåller de hårdaste ZEISS-glasen någonsin. Med den här teknologin får du glas och behandlingar av en helt ny kvalitet.

Livet består av många utmaningar. Också våra glasögonglas måste klara av mycket varje dag. Ingen mikrofiberduk till hands för att göra rent glasen? Snabb och oförsiktig rengöring kan skada glasögonglasen. Små dammpartiklar på näsduken, tröjärmen eller jackan samt på själva glasögonen kan repa glasögonens behandling. Därför bör du välja glasögonglas som är tillräckligt robusta för att möta alla dessa utmaningar tillsammans med dig.

Förbättrad antireflexbehandling

Vad måste dagens behandlingar för glasögon klara av? Ett uppenbart svar är högkvalitativ antireflexbehandling som gör det möjligt att se bättre och se bättre ut. Detta möjliggörs genom flera olika antireflexbehandlingar som förhindrar att ljus med olika våglängder och från olika håll reflekteras – med andra ord minskar de ljusreflexerna.

Vi pratar ofta om "restreflexer" i detta sammanhang, vilket är något som alla glas har trots antireflexbehandling. Vanligtvis används färgen grön för dessa restreflexer i glasögon, men vi använder blått. Eftersom blått har en annan våglängd minskar det restreflexerna med 20 procent jämfört med vanliga glasögonglas där färgen grönt används.

DuraVisionTM Platinum kan mer

För ZEISS har behandlingar för glasögon alltid varit ett viktigt område och det är något som spelar en viktig roll för framtida utvecklingar av synlösningar. Detta har historiska orsaker eftersom ZEISS har varit banbrytande inom utveckling av behandlingar av glasögonglas och utvecklade den första antireflexbehandlingen (i hela världen) 1935.

DuraVisionTM Platinum föregicks av intensiv marknadsforskning. Resultaten visade att personer som använder glasögon med plastglas lägger stor vikt vid att glasen ska vara så hårda och tåliga som möjligt. Därför har moderna glasögonglas inte bara en effektiv antireflexbehandling utan uppfyller även följande krav:

Glasen måste vara robusta.

Glasen måste vara robusta.

Glasen måste vara robusta.
Glasen måste gå lätt och snabbt att rengöra

Glasen måste gå lätt och snabbt att rengöra

Glasen måste gå lätt och snabbt att rengöra
Glasen måste avvisa smuts och damm

Glasen måste avvisa smuts och damm

Glasen måste avvisa smuts och damm
Och de ska alltid vara kristallklara. Detta är särskilt viktigt för ett bättre mörkerseende.

Och de ska alltid vara kristallklara. Detta är särskilt viktigt för ett bättre mörkerseende.

Och de ska alltid vara kristallklara. Detta är särskilt viktigt för ett bättre mörkerseende.

ZEISS glasögonglas med DuraVisionTM Platinum-teknologi

De nio ultratunna lagren i DuraVision™ Platinum

De nio ultratunna lagren i DuraVision™ Platinum

Robustare, smutsavvisande och enkla att rengöra: Tack vare ZEISS hårdaste glasögonglas (upp till 3 gånger hårdare än föregående generationer*) någonsin kan Carl Zeiss Vision erbjuda dig en treårig garanti på nya glas med DuraVisionTM Platinum-behandling. Garantin kan du vid behov enkelt göra anspråk på hos din optiker.

 

Tack vare DuraVisionTM Platinum-teknologin har ZEISS glasögonglas nu en avsevärt högre tålighet. Ett flertal praktiska tester har bevisat detta vid interna kvalitetstester. Exempelvis utsattes tidigare generationers ZEISS-glas med behandling och glasögonglas behandlade med DuraVisionTM Platinum för ett realistiskt hårdhetstest. Rengöringsdukar med en normal grad av nedsmutsning användes för att simulera en rengöringsintensitet som motsvarar den tid (2–3 år) som glasögon används i genomsnitt. Vi undersökte vilka märken och skador som detta gav upphov till på glasen. Föga överraskande överträffade glasen med DuraVisionTM Platinum-teknologin sina motståndare och uppvisade knappt några tecken på slitage.

Vad är hemligheten med DuraVisionTM Platinum-behandlingen?

Glasögonglas med DuraVisionTM Platinum-teknologin består av nio ultratunna lager som appliceras direkt på varandra. Dessa lager fyller fyra olika funktioner: först hårdhetsbehandlas grundglaset, därefter kommer de olika antireflexbehandlingarna och ett antistatiskt lager och till slut följer Clean Coat-behandlingen. Detta översta lager förseglar glaset och skapar en alldeles slät yta. Smuts och fukt rinner av, vilket gör det enkelt att rengöra glaset ordentligt.

Hemligheten med DuraVisionTM Platinum är dock den jonstödda behandlingsteknologin. Specialjoner överför kinetisk energi till glasögonglasen. Under Carl Zeiss glasögonbehandlingar "bombarderas" glasen med dessa joner om och om igen under behandlingen. Det garanterar optimal sammanpressning och ger perfekt samverkan mellan de enskilda lagren. På så sätt kopplas de "lösa" lagren samman. Det innebär att de enskilda lagren passar varandra perfekt, som ett tredimensionellt pussel. Denna process sker på mikrometernivå och syns inte för blotta ögat. Resultatet blir ett glas som är tre gånger så hårt som tidigare generations ZEISS-plastglas*. Den släta och hårda ytan innebär att glasögonglasen är robustare, smutsavvisande och enkla att rengöra.

Vårt tips:

Oavsett om dina glasögon har DuraVisionTM Platinum eller inte bör du regelbundet rengöra glasögonen noggrant så att behandlingen varar riktigt länge. Innan du rengör glasögonen med en mikrofiberduk är det en bra idé att avlägsna smuts och damm från glasen under rinnande vatten eller i ultraljudsbadet hos din optiker.

*ZEISS glas med DuraVision Platinum teknologi jämfört med LotuTec, båda med index 1.67.