Hos optikern: optikerns val handlar om förtroende!

Optikerns kompetens är avgörande för dig som köper glasögon

Allt för ofta anser man fortfarande att glasögon är ett nödvändigt ont: vi märker att vi inte längre kan se lika bra som tidigare, går och gör en synundersökning och låter optikern ta fram passande glasögon. Det kostar både tid och pengar. Ibland är vi dessutom inte ens helt nöjda med resultatet när vi väl får våra nya glasögon.

Våra ögon är vårt viktigaste sinnesorgan. Att se dåligt påverkar vår livskvalitet negativt och kan även utgöra en fara till exempel i trafiken eller på jobbet. Tyvärr underskattas ofta behovet av att kunna se bra.

Glasögon är unika för varje individ. Innan de tillverkas vet ingen hur väl användaren faktiskt kommer att se eller hur bekväma de nya glasögonen blir i vardagen. Med hjälp av demoglas och olika passande glas i optikerns provbåge kan ge ett första intryck av hur bra du kommer att se med dina nya glasögon, men det är omöjligt att prova de färdiga glasögonen i förväg.

Helt avgörande är att din optiker rekommenderar den produkt som bäst passar just dina synproblem, dina synvanor och självklart din budget. Med andra ord handlar optikerns arbete - precis som läkarens - om förtroende. Här på SE BÄTTRE vill vi på ZEISS ge dig några tips på hur du kan förbereda dig inför ditt besök hos optikern och hur du får rätt rådgivning. Vårt mål är att du ska se lika naturligt med dina nya glasögon som när du inte behövde några glasögon.

 

Checklista för att köpa nya glasögon

Glasögon för nära och långa avstånd, progressiva glasögon, sportglasögon, läsglasögon eller glasögon för arbetsplatsen: vad behöver du veta?

Problem med synen trots nya glasögon?

Kanske måste du vänja dig vid dina nya glasögon för att få maximal nytta av dem

ZEISS syntest online Hur väl ser du kontrast och färg? Här kan du kolla din syn snabbt och enkelt!
Allt du behöver veta om dina nya precisionsglas från ZEISS Se bättre med exakt rätt glasögon för jobb och fritid
Kan fel sorts glasögon eller dåligt ljus skada ögonen? Vi berättar vad som händer om dina ögon måste arbeta för hårt
Tips vid val av en ögonläkare
Om glasögonen är för snäva. Bästa tipsen för avslappnad syn och perfekt passform. Det finns flera kriterier som är viktiga för optimal syn och passform, vare sig det gäller glasögonens sidor, näsrygg eller själva bågarna.
Carl Zeiss Vision – ger dig lite extra varje gång I över 160 år har Carl Zeiss innovationskraft lämnat sitt avtryck i synens värld
Så håller du dina ögon friska Vårt viktigaste sinnesorgan måste skyddas och tas om hand. Det finns mycket du kan göra för att skydda ögonen.
Patienthistorik och behovsanalys hos din optiker Hur ingående rådgivning kan hjälpa dig att se optimalt
Hemligheten bakom det perfekta glasögonglaset Erfarenhet, matematik och exakt kunskap om bärarens individuella behov är vad som krävs för att ta fram en skräddarsydd lösning

Förstå din syn 2017-okt-16

Tags: Hos din Optiker

Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig