Hos optikern: optikerns val handlar om förtroende!

Optikerns kompetens är avgörande för dig som köper glasögon

Allt för ofta anser man fortfarande att glasögon är ett nödvändigt ont: vi märker att vi inte längre kan se lika bra som tidigare, går och gör en synundersökning och låter optikern ta fram passande glasögon. Det kostar både tid och pengar. Ibland är vi dessutom inte ens helt nöjda med resultatet när vi väl får våra nya glasögon.

Våra ögon är vårt viktigaste sinnesorgan. Att se dåligt påverkar vår livskvalitet negativt och kan även utgöra en fara till exempel i trafiken eller på jobbet. Tyvärr underskattas ofta behovet av att kunna se bra.

Glasögon är unika för varje individ. Innan de tillverkas vet ingen hur väl användaren faktiskt kommer att se eller hur bekväma de nya glasögonen blir i vardagen. Med hjälp av demoglas och olika passande glas i optikerns provbåge kan ge ett första intryck av hur bra du kommer att se med dina nya glasögon, men det är omöjligt att prova de färdiga glasögonen i förväg.

Helt avgörande är att din optiker rekommenderar den produkt som bäst passar just dina synproblem, dina synvanor och självklart din budget. Med andra ord handlar optikerns arbete - precis som läkarens - om förtroende. Här på SE BÄTTRE vill vi på ZEISS ge dig några tips på hur du kan förbereda dig inför ditt besök hos optikern och hur du får rätt rådgivning. Vårt mål är att du ska se lika naturligt med dina nya glasögon som när du inte behövde några glasögon.

 

Checklista för att köpa nya glasögon

Glasögon för nära och långa avstånd, progressiva glasögon, sportglasögon, läsglasögon eller glasögon för arbetsplatsen: vad behöver du veta?

Problem med synen trots nya glasögon?

Kanske måste du vänja dig vid dina nya glasögon för att få maximal nytta av dem

ZEISS syntest online Hur väl ser du kontrast och färg? Här kan du kolla din syn snabbt och enkelt!
ZEISS syntest online Gör vårt syntest online för att kontrollera hur väl du ser.
För starka, för svaga eller felaktigt tillpassade: vad kan fel glasögon göra med dina ögon? Många klagomål kan härledas till trötta ögon

Förstå din syn 20 maj 2019

Tags: Hos din Optiker

Allt du behöver veta om dina nya precisionsglas från ZEISS Se bättre med exakt rätt glasögon för jobb och fritid
Dessa glasögonbågar skiljer sig från mängden Vilka bågar är trendiga i år? Vad passar de bäst till?
Det räcker inte att se livet genom bara ett par glasögon Om du är som de flesta har du förmodligen mer än ett par skor i garderoben – men har du ett extra par glasögon?

Livsstil och mode 16 okt. 2017

Tags: Hos din Optiker

Tips vid val av en ögonläkare
Om glasögonen är för snäva. Bästa tipsen för avslappnad syn och perfekt passform. Det finns flera kriterier som är viktiga för optimal syn och passform, vare sig det gäller glasögonens sidor, näsrygg eller själva bågarna.
Carl Zeiss Vision – ger dig lite extra varje gång I över 160 år har Carl Zeiss innovationskraft lämnat sitt avtryck i synens värld
Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig