Vattensport, vintersport eller golf: en översikt över våra sportglasögon

Läs mer för att ta reda på allt om dina alldeles egna sportglasögon

En huvudsaklig faktor avgör spelets resultat: utmärkt syn. Oavsett om du spelar golf, fotboll, tennis eller hockey är bra syn avgörande för säkerheten och för att prestera på topp: om en tennisspelare inte ser bollen ordentligt påverkar det självklart hans eller hennes träffsäkerhet. Både amatörer och proffs behöver individuellt anpassade sportglasögon med UV-skydd. Din optiker hjälper dig gärna att ta reda på vilken typ av sportglasögon du behöver och tar samtidigt hänsyn till din livsstil – perfekt färgade glas för vintersport, rätt sol- och bländskydd för vattensporter som segling och surfing, eller kupade glas som skyddar mot smuts och vind så att du ser kristallklart ända ut i kanterna. Läs mer om detta och mer i vår sammanfattning "Se bättre när du idrottar".

Vattensportglasögon

Gillar du att segla, surfa, dyka eller simma? Vad du än helst roar dig med i eller på vattnet kan vi avslöja hemligheten bakom det perfekta valet av vattensportglasögon.

Våra topp 10 tips för sportglasögon

Vad ska du ha i åtanke när du köper sportglasögon? Läs mer om hur du kan förbättra din sportprestanda samtidigt som du skyddar dina ögon.

ZEISS syntest online Hur väl ser du kontrast och färg? Här kan du kolla din syn snabbt och enkelt!
Prestera bättre med sportglasögon i din egen styrka Optimal syn för idrottare
De bästa solglasögonen för sport Vilka utmaningar ställs idrottsmän inför när de utövar sin favoritsport?
Se bättre i backen Många som älskar att åka skidor och snowboard kastar sig utför utan att se ett dyft, vare sig de brukar ha glasögon eller linser inte.
Sportglasögon för en ny generation löpare: Nike Vision Vaporwing solglasögon för löpning Två starka aktörer, Nike Vision och ZEISS, har samarbetat för att skapa ett par sportsolglasögon för löpare som tar den där extra rundan.
De perfekta glasögonen för golfare Nyckeln till bättre handikapp
Perfekt seende vid cykling: vilka glasögonglas är bäst för cyklister? Hastighet, växlande ljusförhållanden och partiklar i luften utgör särskilda utmaningar när det gäller glasögon för cykling: här kommer några tips från SE BÄTTRE.
Därför är det så viktigt med solglasögon på vintern Risken för att bländas av is och snö gör solglasögon till en oumbärlig accessoar under de kalla vintermånaderna
Perfekt syn för alla vintersportare ZEISS presenterar sin nya trendiga kollektion av skidglasögon
Min synprofil Fastställ dina personliga synvanor nu och hitta en glasögonlösning som passar just dig.
Hitta en ZEISS-optiker nära dig