Utbildning

Avgörande för affärsmässig framgång

Även om man redan är expert på sitt område behöver man löpande utbildning för att fräscha upp kunskaperna, lära känna ny teknik, nya produkter och nya branschstandarder och för att utveckla och bibehålla sin sälj- och rådgivningskompetens.

Som Winston Churchill en gång sa: "Kontinuerligt arbete – inte styrka eller intelligens – är nyckeln till vår potential". Som samarbetspartner hjälper vi dig i ditt arbete för att öka din potential och lyckas ännu bättre. Genom att tillhandahålla relevant, professionell utbildning via ZEISS Academy Vision Care och med hjälp av vetenskaplig information om ämnen relaterade till optik erbjuder vi ett brett urval av utbildningar för att möta just dina specifika behov.

ZEISS Academy Vision Care

Synonymt med professionell utbildning

Vill du ha allmän information om optiska fenomen eller optisk forskning? Är du intresserad av detaljerad produktinformation? Vill du veta hur man använder mätinstrument? Vill du få lite säljrådgivning? Vad du än är på jakt efter när det gäller professionell utbildning kan vi erbjuda ett bra utbildningserbjudande.

Seminars and Training for Eyecare Professionals ZEISS Academy Vision Care
ZEISS Academy Vision Care

Vårt mål som affärspartner är att förse dig med all den kunskap och kompetens du behöver för framgångsrik konsultation, rådgivning och produktförsäljning som ger nöjda kunder. Eftersom vårt slutliga mål är att din verksamhet ska bli framgångsrik vill vi ge dig all den utbildning som behövs för att nå dit.

Vi är hjälpta av vår omfattande erfarenhet inom optik, i samarbete med experter på området. Även genom att ta hänsyn till den erfarenhet som optiker världen över har och de behov de ställs inför i det dagliga arbetet. Därför har vi sammanställt ett omfattande professionellt utbildningspaket för dig.

ZEISS Academy Vision Care Seminars

Seminarier med träff

Dra nytta av fördelarna med seminarier som hålls av våra kvalificerade kursledare inom utvalda, relevanta ämnen. Att kombinera professionella föreläsningar med möten där man kan träna på materialet leder till att man kan börja tillämpa nya synsätt och kunskaper i det dagliga arbetet. Har du fortfarande frågor? Våra kursledare besvarar gärna individuella frågor under seminariet.

Boka ett personligt seminarium från vår katalog över seminarier.

ZEISS Academy Vision Care Webinars

Digitala webbinar

Har du inte möjlighet att delta fysiskt på våra utbildningar? Våra digitala webbinar kombinerar utbildning av toppklass med bekvämligheten att kunna delta direkt från butiken. Det finns tid att ställa frågor och interagera med presentatören vilket skapar en öppen lärandemiljö, anpassad efter dina behov.

Du bestämmer vilka ämnen som är särskilt intressanta för dig genom att välja bland de webbinar som ZEISS erbjuder här.

ZEISS Academy Vision Care Online Training

Skräddarsydd utbildning hos er

Har du inte möjlighet att ta dig till våra seminarier, eller är det något specifikt ni skulle vilja bli bättre på i ert team? Vi kommer gärna till er och håller utbildning på plats. Kursen kan handla om ZEISS produkter, instrument, försäljning eller marknadsföring, och vi ser till att det finns tid för både genomgång och praktiska övningar. Kontakta oss så tar vi fram kursinnehåll för just er butik!

ZEISS Outdoor Lens solutions – Glas för utomhusbruk

Denna utbildning går ut på att vi går igenom ZEISS digra portfölj av glas för utomhusbruk, vilka varianter som finns och tips & råd vid tillpassning.
Genom att aktivt marknadsföra och informera om de möjligheter och lösningar som finns, så går det att ge konsumenterna ännu bättre service med ökad lönsamhet i butiken som en naturlig följd.

För att ge bästa möjliga utbildningskvalitet har vi begränsat antalet deltagare.
Först till kvarn! Utbildningen ställs in vid för få deltagare.


Datum: Torsdag- 13 februari 2020
Tid: 09.30-13.00
Plats: Carl Zeiss kontor Malmö. Boplatsgatan 6

Antal deltagare: 6-10
Kostnadsfritt

Assistentutbildning – steg 1

Arbetar du som optikerassistent? Oavsett om du är ny i rollen eller har många års erfarenhet, så är detta utbildningen för dig.

Citat från tidigare utbildningar:
”Alla borde gå.”
”Nu ser jag fram emot att använda allt jag lärt mig.”
”Mycket trevlig och användbar kurs. Allt förankrat på ett bra och lättförståeligt sätt i det dagliga.”

Ur innehållet:

 • Ögats anatomi
 • Felsyntheter och korrektioner
 • Glastyper och tillägg
 • ZEISS produktportfölj
 • Introduktion av instrument

Datum: Torsdag-fredag 12-13 mars 2020
Tid: 09.30-17.00
Plats: Carl Zeiss kontor Malmö. Boplatsgatan 6

Antal deltagare: 6-10
Kostnadsfritt

Assistentutbildning - steg 2 – TEASER NYHET

Denna utbildning riktar sig till dig som gått assistentutbildning steg 1 och som vill lära dig mer om säljhjälpmedel och försäljningsteknik, kundpsykologi och argumentation.
Vi fördjupar oss genom att varva teori och praktiska workshops så du ska bli ännu mer säker på hur du ska sälja in dina produkter till kunden.

Utbildningen är under utformning men anmäl gärna intresse redan nu

För att ge bästa möjliga utbildningskvalitet har vi begränsat antalet deltagare.
Först till kvarn! Utbildningen ställs in vid för få deltagare.

Datum: Onsdag 22 April 2020
Tid: 09.30-17.00
Plats: Carl Zeiss kontor Malmö. Boplatsgatan 6

Antal deltagare: 6-10
Kostnad: 2995:-

ZEISS instrument– den digitala kundresan

ZEISS instrument är sammankopplade som i ett ekosystem med VISUCONSULT 500/i.Com mobile i centrum. Under frukostseminariet går vi igenom hela konsumentresan. Från analys av kundens synbehov, till objektiv refraction med i.Profiler plus och subjektiv refraktion med VISUPHOR 500/VISUSCREEN 500. Därefter avslutar vi vid centreringsinstrumentet ZEISS VISUFIT 1000.centrering.

Om ZEISS VISUFIT 1000

Under optikmässan i augusti lanserade vi vårt senaste instrument - ZEISS VISUFIT 1000. Instrumentet är redan installerat på hundratals kunder runt om i världen. Kunder som bevittnar fördelarna med vår senaste innovation. Eller vad sägs om:
 
 • Enklare, snabbare och mer exakt centrering
 • WOW-effekt - En kundupplevelse utöver det vanliga
 • Visualisera och jämföra olika glasögon direkt
 • Möjlighet att lägga in solglasfärger så att kunden faktiskt ser hur solglasögonen kommer att se ut
 • Slutkonsumenter som får en egen avatar

Detta är bara början. Snart läggs fler moduler till i ZEISS VISUFIT 1000. På tur står möjlighet för slutkonsumenten att testa virtuella glasögon

För att ge bästa möjliga utbildningskvalitet har vi begränsat antalet deltagare.
Först till kvarn! Utbildningen ställs in vid för få deltagare.

 

Datum: Torsdag 23 April 2020
Tid: 09.30-12.00
Plats: Carl Zeiss kontor Malmö. Boplatsgatan 6

Antal deltagare: 4-6
Kostnadsfritt

Progressiva glas för experter

”Jag ser inget i mina nya progressiva glasögon”

Kanske har du stött på kunder som sagt något liknande. Hur hanterade du det?

I din roll som legitimerad optiker arbetar du dagligen med att förstå kundens förväntningar och att identifiera dess behov. För att kunna säkerställa att varje enskild konsument får den bästa möjliga lösningen anpassad efter just hen, är det viktigt att ständigt hålla sig uppdaterad och utveckla den egna kunskapsnivån.
Detta utbildningen för dig som vill få en bättre förståelse för hur ZEISS olika progressiva glas fungerar och när de ska rekommenderas.
Efter avslutad utbildning kommer du att:

 • ha breddat ditt tekniska kunnande och lärt dig mer om ZEISS produkter, dess egenskaper och vad de innebär för bäraren
 • bättre förstå potentialen i olika lösningar
 • vara bättre på att koppla synundersökningen till hur ZEISS -glasen fungerar. Vad är viktigt man att tänka på?
 • veta hur du undviker fallgropar och felkällor under hela processen – från att konsumenten kommer in i butiken till att nya glas levereras se fler möjligheter till individanpassade lösningar
 • vara bättre på att göra felsökningar

Vad gör du t.ex. när kunden kommer in och säger: ”jag är inte nöjd”, ”läsområdet är för smalt” eller ”jag blir illamående av mina nya progressiva glas”. Hur hanterar du dessa utmaningar idag? Detta kommer vi att diskutera under utbildningen.

För att ge bästa möjliga utbildningskvalitet har vi begränsat antalet deltagare.
Först till kvarn! Utbildningen ställs in vid för få deltagare.

Datum: Torsdag 7 maj 2020
Tid: 09.30-17.00
Plats: Carl Zeiss kontor Malmö. Boplatsgatan 6

Antal deltagare: 6-10
Kostnadsfritt

Utbildningarna hålls på svenska och är en blandning av teoretiska genomgångar, praktisk handledning, diskussioner och erfarenhetsutbyte. Antal deltagare per utbildningstillfälle är 6-12. Anmälan är bindande men du kan överlåta din plats, vänligen kontakta i så fall Marketing .Nordic @zeiss .com.