ZEISS program för samarbetspartners

Affärsutveckling skräddarsydd efter ditt företag.

ZEISS vill vara din affärspartner – inte din konkurrent. Vårt program för samarbetspartners är utformat för att hjälpa dig som optiker att erbjuda en optimal synvårdsupplevelse och att få ditt företag att växa. Som ZEISS-partner erbjuds du en rad fördelar – från professionellt marknadsföringsstöd till personlig kundvårdsrådgivning.

Vårt samarbetsprogram för optiker

Vi vet vilka utmaningar du dagligen ställs inför, och det är viktigt för oss att förstå både dessa utmaningar och din verksamhets behov. Global marknadsforskning visar:

  • Växande optikkedjor och onlinebaserade optiker gör det allt svårare att öka vinsten och lönsamheten.
  • Det lönar sig att målmedvetet arbeta för att stärka sitt varumärke som optiker, på den ort man är verksam.
  • Löpande fortbildning och utbildning är avgörande för affärsmässig framgång. För att du ska ligga steget före konkurrenterna vill vi öka din och dina medarbetares kunskap och kompetens.

ZEISS program för samarbetspartners är utformat för att hjälpa dig att klara av dessa utmaningar och fortsätta att bygga ditt varumärke.

ZEISS program för samarbetspartners: enkelt, beprövat, mätbart

ZEISS program för samarbetspartners erbjuder tydliga samarbetskoncept för att du ska kunna nå dina mål. Oavsett om du bestämmer dig för att bli en ZEISS Vision Partner, en ZEISS Vision Expert eller ett ZEISS Vision Center hjälper vi dig hela vägen.

ZEISS välbeprövade program för samarbetspartners finns i olika varianter, med olika omfattning. Vi erbjuder våra partners följande koncept:

ZEISS Vision Partner

Stärk ditt yrkesmässiga anseende och erbjud undersökningar med avancerade mätinstrument, eller skräddarsydda glasögonglas från ZEISS.

För att bli en ZEISS Vision Partner behöver du antingen arbeta med vårt instrument för automatisk refraktion eller med ett av våra digitala centreringsinstrument. Med hjälp av automatisk refraktion har du möjlighet att skräddarsy glasögonglas för dina kunder. Den digitala centreringen hjälper dig säkerställa en perfekt tillpassning av glasen.

ZEISS stöttar dig även med utbildningar, marknadsföringssupport och material. Du får tillgång till vår marknadsföringsportal och personlig rådgivning via telefon. När en konsument söker efter optiker på vår hemsida visas din verksamhet som en ZEISS Vision Partner.

ZEISS Vision Expert

Som ZEISS Vision Expert får du en grundlig utbildning i ZEISS process för synanalys, som hjälper dig förklara fördelarna med skräddarsydda glasögon för dina kunder. 

Processen är rådgivning och försäljning i flera steg som ger dina kunder en helhetsupplevelse i butiken – från det ögonblick de kommer in i butiken och en behovsanalys görs till dess att de får sina nya glasögon. Både ZEISS instrument för automatisk refraktion och digital centrering är en del av konceptet, så att du säkerställer såväl skräddarsydd prestanda som perfekt tillpassning.

ZEISS hjälper dig och ditt team med regelbunden utbildning skräddarsydd för er, marknadsföringsidéer, personlig rådgivning, behovsbaserad utbildning i butiken och ytterligare exklusiva förmåner. När kunderna söker efter optiker på vår hemsida har din verksamhet prioriterad visning, som ZEISS Vision Expert.

ZEISS Vision Center

Förutom den affärssupport du får som ZEISS Vision Expert innebär att vara ett ZEISS Vision Center att du kan erbjuda dina kunder innovativ ZEISS-teknik och unik, omfattande rådgivning i en förstklassig, modern och inbjudande miljö. 

Konceptet, som har testats på fler än 120 ZEISS Vision Centers världen över, innebär en upplevelse av toppklass för kunderna.

Den som äger ett ZEISS Vision Center representerar varumärket ZEISS och visas med allra högst prioritering som ett ZEISS Vision Center när kunder söker efter en optiker på vår hemsida.

 

Kontakta din lokala försäljningsrepresentant om du vill veta mer.

ZEISS synanalys – vägen till den ultimata synlösningen.

Som ZEISS Vision Expert och ZEISS Vision Center får du en grundlig utbildning i den process vi kallar ZEISS synanalys, som understöds av vårt verktyg VC500. Det är en transparent rådgivnings- och försäljningsprocess utformad för att ge dina kunder all information de behöver för att köpa ett par skräddarsydda glasögon. Ju mer man som kund förstår om vad man köper, desto troligare är det att man väljer en produkt av hög kvalitet. Som en del av ZEISS program för samarbetspartners stöttar vi dig även med effektiva butiks- och marknadsföringskoncept, kompetent rådgivning och en rad olika möjligheter för löpande utbildning. Med ZEISS vid din sida får du den bästa möjliga upplevelsen för dig och dina kunder.

ZEISS synanalys

ZEISS marknadsföringsteam hjälper din verksamhet att bli ännu bättre

Som kund hos ZEISS har du tillgång till ett brett utbud av marknadsföringstjänster, material och support. Läs mer om alla våra marknadsföringstjänster här. 

Som vår samarbetspartner får du egna inloggningsuppgifter till ZEISS Webbshop där du hittar mera information om våra tjänster, samt massor av olika typer av material, t.ex. broschyrer, posters, färgprover, putsdukar, arbetsmaterial eller små reklamgåvor till dina kunder. Dessutom förser vår stora materialdatabas dig med banners, foton, filmer och färdiga texter för era sociala medier, hemsida eller nyhetsbrev. Vår marknadsavdelning hjälper er gärna att anpassa storlekar på materialet eller lägga till er logotyp och texter.

Det innebär att du kan fokusera på kärnverksamheten medan ZEISS marknadsföringssupport hjälper dig med omfattande kompetens.

Attraktiva möjligheter att värva nya kunder

Under en hektisk arbetsdag är det svårt att få tid över till att leta nya kunder. Ändå är nykundsförvärv en avgörande faktor för hållbar framgång. Därför erbjuder vi våra samarbetspartners en rad alternativ för att väcka potentiella kunders uppmärksamhet. Dessa är bland annat:

Min synprofil

Appen Min synprofil från ZEISS för smartphones och webbläsare sammanställer en detaljerad synprofil för kunden och föreslår möjliga alternativ för synkorrigering. Appen är ett effektivt sätt att värva nya kunder – särskilt om den används i kombination med det integrerade verktyget för att hitta en optiker, där man på begäran får upp en lista över lokala ZEISS-optiker.    

Hitta optiker

Kunderna kan använda verktyget för att söka efter optiker på vår webbplats och appen Min synprofil för att hitta en lokal optiker och boka tid via e-post. Det är ett utmärkt marknadsföringsverktyg som gör din verksamhet synlig på ett enkelt sätt.

Kundorienterat innehåll med SE BÄTTRE

De flesta tänker inte så mycket på synen innan de själva börjar se dåligt. Vi vill öka kundernas medvetenhet och hjälpa dem att förstå att bra syn är viktigt – innan de själva börjar få problem. Därför har vi skapat SE BÄTTRE, en kundportal där intressanta ämnen på området ögonhälsa presenteras på ett lättläst sätt.

Tack vare detta kan vi öka antalet besökare på vår hemsida och därmed även antalet människor som besöker din butik: genom att regelbundet hänvisa till våra ZEISS-optiker är läsaren bara några klick från att boka tid i din butik.

Exklusivt för dig: vår kundservice**

Vi hjälper dig under dina öppettider, från morgon till kväll. Förutom med våra produkter och tjänster erbjuder vi personlig affärssupport för att besvara dina frågor om beställningsprocessen – t.ex. VISUSTORE, LOGON eller glasögonglas från ZEISS. Kunskap du kan förlita dig på: över 60 % av våra kundservicemedarbetare är utbildade optiker. För att hjälpa dig i det dagliga arbetet och göra samarbetet så smidigt som möjligt besvarar vi alla samtal direkt och alla e-postmeddelanden samma dag (t.ex. beställningar, klagomål och kreditnotor). Vår budfirma anpassar sig till dina öppettider och är alltid tillgänglig. Vi hjälper dig närhelst vi kan. Vi hjälper dig att bli ännu mer framgångsrik – snabbt och enkelt.

 

*Dessa tjänster kan variera i ditt land. Kontakta lokal kundservice för mer information.
**Tillgängligheten för kundservice kan variera beroende på land. I Sverige erbjuder vi förstanivåsupport till våra samarbetspartners måndag till fredag mellan 08:00 och 17:00.

ZEISS är en av världens ledande tillverkare av glasögonglas och strävar efter att erbjuda maximal precision och komfort. ZEISS designar och tillverkar glasögonglas, instrument och mätsystem, samt butikskoncept och tekniska tjänster som fortsätter att sätta nya standarder inom synvården.

Kontakta oss för att komma igång

ZEISS kundservice