Noggrann och självgående Säljassistent sökes till Carl Zeiss AB

Industriell mätteknik / Sverige

ZEISS är ett stabilt företag med en lång historik av framgång, både internationellt och på den svenska marknaden. ZEISS är stolta över att ge den bästa servicen i sitt marknadssegment och är en uppskattad arbetsgivare som sitter i trevliga lokaler på Gärdet. Till vårt nordiska team inom affärsområde Industriell Mätteknik söker vi nu en säljassistent.

Arbetsbeskrivning

Som säljassistent ingår du i ett nordiskt team, med tonvikt på Sverige och Norge. I rollen fokuserar du på att ge säljadministrativt stöd till våra kunder, säljare och After Sales Manager.

 • Ansvara för och kontrollera beställningar enligt offerter på mätmaskiner.
 • Koordinera mätmaskinsprojekt efter försäljningen till kund vilket innebär korrekt fakturering, orderbekräftelse och leverans.
 • Att vara säljstöd för offerter och beställningar av tillbehör i samband med försäljning av mätmaskiner.
 • Assistera After Sales Manager i administrativt arbete tex mättjänster och utbildnings-verksamhet
 • Säkerställa att beställningar som görs i ZEISS webshop hanteras korrekt inklusive orderhantering, leverans och fakturering.
 • Du kommer även tillsammans med Marknadsavdelning bistå vid planering av mässor samt framtagande av broschyrer och utskick.

Kvalifikationer

 • Vi söker en driven och ansvarsfull person med erfarenhet från liknande roller.
 • Du trivs med tydliga direktiv och processer samt har en god förmåga att prioritera. Du är noggrann, har en prestigelös inställning och tar snabbt till dig information. Du har ett tekniskt intresse och ett öga för detaljer.
 • Vi letar efter dig som har minst några års erfarenhet av rollen som säljadministrativt stöd och som värdesätter att kunden är i fokus.
 • Då engelska är vårt koncernspråk behärskar du engelska väl i både tal och skrift, tyska är ett plus.
 • ZEISS arbetar i SAP och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i detta system eller andra större affärssystem för logistik och orderhantering.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med många kontaktytor och trevliga kollegor i ett nordiskt team. Rollen tillhör affärsområdet Industriell Mätteknik och är länken mellan försäljning och leverans till kund.


Söka tjänsten

Tjänsten har tillträde omgående och vi kommer att börja kalla till intervjuer fortlöpande. Vi vill därför gärna ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 13 november.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult på ID Entity Åsmund Michalsen på 0733-23 21 33, asmund .michalsen @id -entity .se.

 

Carl Zeiss AB ingår i ZEISS Group som är världsledande inom optik, finmekanik och instrument. Produktprogrammet omfattar mikroskopi, medicinsk optik, industriell mätteknik, kikare och kikarsikten.

Koncernen har egen verksamhet i mer än 30 länder och representation i mer än 100 länder. Tillverkning sker i Europa, Nordamerika, Mexico och Asien. Huvudkontoret ligger i Oberkochen i södra Tyskland. I världen har koncernen en omsättning på 4.2 miljarder euro och ca 25. 000 anställda. ZEISS har funnits i över 165 år.

ZEISS Nordics omfattar Sverige, Danmark, Norge och Finland, har ca 150 anställda och omsätter ca 600 miljoner SEK. Kontoret i Stockholm ligger på Gärdet.